Friday, December 19, 2008

Jalan2: Bola-bola api bergentayangan...

Pagi tadi. Masa meeting.

Selalunya, aku berdiri kat depan whiteboard pegang marker pen. Yang lain terkial-kial selak diari, kalau tak, buat-buat handphone menggigil. Biasala tu. Hampeh.

Tapi. Kali ini. Aku duduk kat kerusi. Masing-masing pandang aku. Kenapa? apa masalahnya? Tak biasa tengok aku duduk ke, hape ke?

"Bos?"
Eh. Tangan aku sakit. Tulisan aku buruk. Kamu je la pegang pen tu. Aku cakap, kamu tulis.

Aku turunkan tangan bawah meja. Aku selok dalam seluar. Akak depan aku jeling semacam, buat-buat tak kisah. Buat-buat tak nampak. Aku peduli apa.

Tangan aku sibuk meramas-ramas benda lembut dan spongy. Aku geram. Aku ramas kuat-kuat, aku lepaskan. Lenguh tangan kanan, aku tukar tangan kiri. Aku ramas-ramas lagi. Aku geram sebab setiap kali aku lepaskan, dia kembali ke bentuk asal, yang lembut dan spongy. Berkerut-kerut muka aku menahan rasa.

"Kenapa bos?"
Aku stress kut. Aku ramas benda ni untuk release stress. Aku cakap. Namanya pun stress ball. Untuk kurangkan stress, ada orang main guli. Ada orang main duit syiling celah jari. Ada orang genggam spring kat tangan...

"Ada orang lempar bom"

Hah! Bagus, pandai pun kamu.





.

.

2 comments:

ah tok said...

Nak lagi best masuk dalam seluar.

I mean kocek seluar. Haha!

Nizam.Ariff said...

ah tok,
Hahaha...;)


.

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com