Friday, February 27, 2009

FiQir: Melahirkan insan yang kreatif...

Sedikit tekanan itu perlu untuk menggerakkan kita. Sebagai motivasi.

Tekanan melampau juga perlu untuk sudut-sudut tertentu, tapi bukan untuk sudut jiwa. Itu tak sepatutnya.


Tekanan menghasilkan manusia kreatif. Menjadikan minda bekerja keras untuk mencari idea-idea yang kreatif. Seperti kawan aku yang seorang ini, kenapa?



"Abis, bos kasi rehat 10 minit je, mana ada masa nak basuh tangan. Silap-silap kencing pun tak sempat nak basuh!"





? ??


.

15 comments:

ashley said...

Aku rasa kesian kat 'kawan' engkau tu..tapi at the same time rasa nak tergelak le juga..
beg plastik tu kreatip..lepas pakai, buang!

Nizam.Ariff said...

Ashley,
Memang kreatif. tu sebab aku masukkan kat sini. nak bagi tau, plastik tu ialah plastik untuk nasi bngkus tu. dan, sebelum guna, dia terbalikkan dulu. bhgn dlm plastik yg sentuh nasi.

Princess Liyana said...

hm..alaahai.tk smpt bsh tgn lah plak. tk best sgtla mkn ek..hehe

kakpah said...

Kreativiti membezakan orang yang ada idea dengan orang yang tidak ada idea.
Kawan engkau sungguh kreatif tapi akak sarankan suruh le dia beli sudu plastik yang pakai buang tuuu... Simpan le dalam laci meja.

.spider. said...

Respek betul kat kawan you ni. Peka pasal food hygiene.
Makan nasi guna beg plastik, I tak pernah cuba. Tapi bila buat gardening tu memang biasa. Geli nak sentuh tanah + baja taik ayam...

tasikmerah said...

ye ke kawan kamu bang? selalunya yg tak senonoh tu kamu punya kerja. hehehehehe.......





.

Nizam.Ariff said...

Princess,
Dah nasib org keje kilang...camtu la. Bagi towkey, tiap saat adalah duit...

Kakpah,
Makan ayam goreng tak leh pakai sudu plastik... lagi pun, makan nasi lagi best kalau pakai tangan...

Spider,
Betul, kesedaran ttg kenersihan mmg penting, tapi kalau sakit perut boleh MC .. hahaha

TM,
Tangan aku lagi seksi daripada tu...
Aku skrg kat Melaka...ptg ni nak jenguk MITC...

tasikmerah said...

jom heboh2 bang. aku kt MITC after asar.



.

ashley said...

Nizam,
kalau tak silap aku 'kawan' kamu tu pegang handphone nye yang berkamera dengan tangan yang lagi satu, kemudian dia ambik gambar ni..betui tak?

ha ha ha..

Nizam.Ariff said...

TM,
Hujan la.... aku singgah makan kat gerai yg baru kat blkg masjid MITC tu ptg semalam. Lps tu aku gi J.CO je ...

Ashley,
Kalau dikira dari angle & shot tu, tak mungkin org yg sama ambik gambar... atau org tu panjang macam sotong kurita... hahaha

Princess Liyana said...

alahai..dah nasib bdn ek ;P

Nizam.Ariff said...

Princess,
Camtu la kalau bos yg pentingkan disiplin keje... tu belum kira pembantu rumah warga asing, lagi kesian...

tasikmerah said...

ye ke... aku parking kereta kat masjid tu. jalan kaki sampai MITC. sanggup tuuuu.. hahahaha... dah la bawak askar 2 org.


.

addyaholix said...

kamu yakin plastik itu lebih bersih?
tahap kreatif sangat melampau-lampau. haha!

Nizam.Ariff said...

TM,
Ko tak ada masa konsert tu kan? Hahaha...kalau ada memang la...

Addy,
Risiko yg kena ambik, anyway, org bungkus kuih pun pakai plastik tu gak.... sama je...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com