Thursday, October 29, 2009

Exaggerate namanya.....

.


Hari ini, aku jadi macam-macam. Trainer tu suruh senaraikan 'alter-ego' aku. Dengan kata lain, watak tanpa roman yang segala-galanya aku mahu ada padanya. Aku senaraikan: Attractive, convincing and super power!

ya, super power sebab kalau dah ada power, macam-macam boleh jadi. Bayangkan, rumah tak ada letrik pun boleh lip-lap lip-lap kalau ada super power....




Hari ini, aku jadi macam-macam. Dari pelakon drama ala Rocham Nurr ke pelakon iklan sabun mandi sehinggalah kepada pembaca berita yang 'exaggerate'.

Ok, aku kata. Nak sangat exaggerate, aku kasi...

Aku kena baca berita tentang sepasang kekasih Cina menjalankan kegiatan haram perjudian. Exaggerate? Aku hentak-hentak meja sambil baca berita depan kamera.


Masa lunch, kawan yang baca berita lepas aku kata:

'... apsal ko hentak meja sampai tergeliat kakinya?..'

Hah! Itu la exaggerate namanya... hahaha






.

7 comments:

SHIMI said...

lu memang sengaja buat lebih2 atau lebih2 pasal menyampah

SHIMI said...

aduh tolong,
aku kena pukau ker nih

ashley said...

Aku tak leh bayangkan kalau ko betul betul jadi pengacara 360.
joint sama itu MAZIDOL!!
.
.
.
agak agak ko tukar jadi werena IJO tak?

xiiinam said...

Malam-malam Jumaat ni....nak jadi superman ya!

Nizam.Ariff said...

Shimi,
Dia nak lebih-lebih, aku buat lebih-lebih la.. hahaa

Shimi,
Ye, aku rasa ko dah terpukau dgn entry aku ni.. hahaha

Ashley,
Kalau aku jadi pengacara masuk tv, satu Malaya aku pukau karang... hahaha

Cklah,
Spender superman basah la kak... tak de power.. hahaha

tasikmerah said...

apa cer pukul 1 tak masuk tidor lagi nih? ni sorg lagi... pesen memadukan bini nih.... :P

baca berita sambil hentak2 meja sampai tergeliat kaki meja tu mmg tak bulih blah ok. hahaha....



.

Nizam.Ariff said...

TM,
Dia suruh exaggerate.. jadi, bila bab amoy kena tangkap, lena tunjuk garang la... hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com