Tuesday, October 6, 2009

Taboos

.

Lunch di Subang Parade, tadi.





Francesco tak mao kongsi makanan. Dia lebih suka pilih individual menu, tak nak macam kami yang pilih set untuk berempat (walau kami hanya bertiga di meja ini).


Aku kata Francesco (Italian), ' Asian love to share'
Francesco kata, Italian tak suka orang kacau makanan dia.
Aku kata, 'We love to share everything: foods, feelings.... but not wives!'
Francesco kata, ' Oh yes... not my wive.. that's bad!'



Boleh agak aku yang mana?



Aku tanya pendapat Francesco tentang Pizza yang ada kat Malaysia. Sambil hirup Pepsi Max, dia beri isyarat jari bermaksud '... ke longkang!'.

Dia kata lagi, ada tiga 'taboos' untuk Italian:

1. No Pizza with pineapple topping! (dia maksudkan Hawaiian Chicken Pizza)

2. No Capuccino after 10am

3. No Mayonaise with any fish!



Dan kami bersembang lagi dan lagi... sambil mulut aku sibuk mengunyah,
dan Francesco sibuk bercerita...

Lantak kau la labu...




.

11 comments:

tasikmerah said...

ya ampuuuuunnnnnn..... aku syak korang ni bela hantu rayalah.



.

ashley said...

TM,
tak! tak!tak! mereka lah HANTU RAYA itu...ha ha ha
...
.
.
.
.
tapi baguslah...
tak membazir.
ALANGKAH sedihnya makanan makanan itu kalau dibiarkan sahaja masuk ke dalam tong sampah kan?
.
.
FRANCISCO tu akhirnya makan pinggan ke?

Nizam.Ariff said...

TM,
Kami bertukar jadi 'Jin Ifrit'!
Hahaha..


Ashley,
Kami 'Jin' yang beriman.. hahaha
Francesco makan pinggan lain... dia sorang-sorang je... tak share dgn kami... rugi kan dia tu?

Insyirah said...

Siapa yg bayar? Francesco? Ehhh...tiba-tiba aje saya menyampuk.. :p

Nizam.Ariff said...

Syirah!!!!!
Good to have you back...!
Yang bayar boss aku la...

kakpah said...

syawal is makan time. makan...jangan tak makan.

Mohd Hairul said...

wah makan beso nampak...
snap pingan kosong jer mana lauknye..hehe

tasikmerah said...

kamu yg kat sebelah Francesco tu kan?



.

secangkir madu merah said...

hui dasyatnya kowrang makan..licin..
-
-
-
-
ko mesti kat belakang kamera ni kan? tukang ambik gambar lah..

Nizam.Ariff said...

Kakpah,
itu namanya makan-makan cari jalan... hahaha

Dak Ai,
Lauknya dah masuk perut... dah dilaukkan kami... hahaha

TM,
Ye, aku sebelah Francesco yang botak tu, nampak tak? (aku bukan botak)

SMM,
Aku ada dalam gambar tu. Ada disitu... carila.. tapi kan, kalaulah aku ni nampak, mesti aku tak letak gambar ni... hahaha

ashley said...

aku agak ko yang sedang menjengah kepala..belakang brader yang pakai KUPIAH tu..
betoi tak?

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com