Sunday, January 31, 2010

Along dan Angah...

.


Minta maaf kepada semua rakan-rakan kalau seminggu ni jarang jenguk. Semuanya gara-gara aku terpaksa menunggu hari. Al maklum lah, semuanya kelam-kabut sikit. Mana katilnya, mana bantalnya. Pampers pun kena sediakan...


Petang tadi, penantian pun berakhir...


Syabas kepada Mama kerana menyambut kelahirannya.


Seperti biasa, Along masih bersifat Along. Dia enggan berkongsi mainan, enggan berkongsi bilik. Tak apa la... lama-lama nanti dia ok la tu. Buat masa ini, Along masih tidur di bilik yang tertera namanya... Mohd W## bin 3**4.


Seperti biasa, dalam menamakannya kita mesti mahu kesinabungan warisan. Maka, Angah pun kami namakan Mohd B## bin 3**4.



Inilah muka Angah yang baru berusia 6km....!











Dan itu reben diambil dari tali buaiannya...



.

11 comments:

xiiinam said...

Getik aku tau......







Tipu tertipah.....!!!! Cesss!!!!
baru berangan nak beli hamper pakaian bayi di Giant!

xiiinam said...

Tali pusat dah tanggal ke ni?


(Terjemahan: Pelastik pembalut tempat duduk dah bukak ke?)

Mohd Hairul said...

bila nak bawak cucu baru balik ke melaka..? nenek dah tanya ni hehehe...

Nizam.Ariff said...

Cklah,
Laaa.... semuanya jadi terang sekarang nih.. hahaha. Nak kasi hamper apa salahnya... hahaha

Cklah,
Dah tanggal siap-siap kat spital lagi...

(Baca spital: showroom)

Dak Ai,
Tunggu abih pantang dulu baru boleh gerak-gerak... takut nanti bentan!

Eh, jangan lupa... daun peroda dgn minyak bawang perdu tunggal. Nih, Along yang merengek-rengek... badan dia dah panas sehari dua ni..
(baca: aircond gas dah bocor...) hahaha

AZANI said...

salam nizam
aciknya mana?

secangkir madu merah said...

tumpang boleh?

tasekM said...

anak aku izura tu dh 2 bulan. dh bulih pusing2. sikit lagi menerap la kot... he he.

hang tau dak aku nk bg nama apa kt anak hang nih....?

bakaq!

amacam...? kikikiki....

:P



.

Nizam.Ariff said...

Azani,
Acik duduk bawah kolong berbumbung. Dia suka kat situ sebab kat situ banyak kawan2...

SMM,
Boleh, apa salahnya.... tol kita tonk-tonk la...

TM,
Izura dah mula bercakap ke belum?
(baca bercakap: ngok-ngek sana-sini) hhaha

Ok la, aku tukar nombor la..

ashley said...

Aku nak tuntut janji..siapa yang janji ngan aku dulu nak bawa ROUND?
.
.
ha ha cepat!!!
Tahniah...

tasekM said...

izura tu kalau 2 bulan dah pandai bercakap jawabnya selamat la hospital yg beranakkan dia aku letup. habih hang nk kerja mana...?

'bakaq' tu aku tak dak kena mengena dgn nomboq nooooo...

[eh! hang bulih dak cakap utara nih...?]

:)



.

Nizam.Ariff said...

Ashley,
Nantila.. aku datang malam-malam... hahaha


TM,
Weh.. jangan la nak bakar kelambu, nyamuk 5 ekor je pun.. hahaa

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com