Sunday, February 21, 2010

Nonsense arguments...

.

Di dalam sebuah bilik yang penuh dengan lelaki dan perempuan, seorang lelaki bergelar pensyarah dikelilingi oleh lelaki dan perempuan yang penuh di dalam sebuah bilik tadi.



Seorang lelaki itu tadi menghalakan butir bicara ke arah lain buat sementara. Seorang lelaki itu mahu setiap lelaki dan perempuan yang penuh dalam sebuah bilik itu, yang mengelilingi seorang lelaki tadi, untuk memikirkan dan seterusnya meluahkan, setiap seorang lelaki dan perempuan, satu ayat yang digelar ' nonsense argument '...



Maka, bermulalah sebuah rally dari barisan hadapan ke belakang dan membelok dari belakang ke depan pula, setiap seorang menyebutkan ' nonsense argument ':

- How to swim on the moon...
- How to fly without wings...
- Like painting on an ice cube...
- Singing without voice...
- Shooting without bullet...
- ...



Silih berganti, akhirnya, giliran aku pula. Maka aku pun berkata:

- How to live without life...


Serta merta bilik itu sunyi buat seketika dan mata-mata khayal memandang kepada aku. Di mana silapnya ayat aku tu, aku sendiri pun tak tahu... salahkah?



Itu kira okey juga, aku rasa.
Sebenarnya, aku mahu kata: How to live without soul...





.

6 comments:

kakpah said...

erkk... memang confirm tak leh hidup dah. Innalillah......

AZANI said...

salam nizam,
.errr.....nak kena cari tok guru lagi nih ,zam

Nizam.Ariff said...

Kakpah,
hantu bungkus... hahaha

Azani,
Tok guru voodoo la kut... hahaha

secangkir madu merah said...

lifeless...



hahhahahahaa...

kucingorengemok said...

paling mendalam tu...

Nizam.Ariff said...

SMM,
Lifeless dgn Life less lain tu .. hahaha

KOG,
Aku tak sangka dia org fikir sampai ke situ...hehehe

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com