Thursday, June 10, 2010

Musim masing-masing jadi terer.... nyampah.

.

Musim demam bola hampir mampir ke kedai-kedai mamak, dengan layar putih terbuai-buai angin.


Bukan nak cari alasan keluar malam, tapi ye la... kalau tak keluar nanti kata tak geng. Tak geng nanti tak boleh sembang, tak boleh masyuk. Kalau geng yang ekstrem pulak, siap suruh teka minit yang ke 19 apa yang berlaku. Kalau yang lebih sadis, dalam perlawanan tu berapa kali penjaga garisan tiup wisel? Payah...


Kalau kat opis pulak, kalau tak tengok bola malamnya, akibatnya tak boleh join sembang-sembang la. Duduk sorang-sorang jadi kera sumbang. Segan pulak nak tanya, mesti kena bodoh-bodohkan punya.



Bukan mencari alasan, tapi nampak gayanya kena join lepak kedai mamak juga le...





.

13 comments:

hana said...

lelaki dan bola..hmm :) susah nak dipisahkan . Melaka lagi le teruk: World Cup dan Sukma.. alahai :)

Nizam.Ariff said...

Hana,
Mesti jalan jammed giler2...
Tapi, ada yg dapat durian runtuh dengan Sukma ni. Nak minta dia belanja ler...

addyaholix said...

ko memang penuh dengan alasan bang. takkan nak tunggu musim bola baru nak lepak mamak? aku tunggu teh tarik dan capati dah bertahun lamanya. hasil? hampeh. kosong. haha!

Anonymous said...

bola tak mendatangkan ape-ape pun...tp masalahnye aku / lelaki sejati tanpa bola lagi tak boleh buat ape2 langsung...beku dunia tanpa bola...paman sokong mana??

Nizam.Ariff said...

Addy,
Shhh.. tu alasan nak mengeteh dengan kawan2 tengah malam la... hahahaa

Pojie,
Aku sokong kedai Mamak.. sebab kasi tengok free...

tasekM said...

ko mmg kaki alasan!!! alasan nk merayap aku punya syak... :p

tgk je la kt umah...

he he.




.

Nizam.Ariff said...

TM,
Alaaaaa... syekali-syekala... takpe, aku ajak mama sekali... Ariff buat keje sekolah kat kedai mamak gak...

Anonymous said...

Paman,
mamak mustahil akan kasi tgk free...sbnrnye dia dah siap charge awal2 lagi kat teh tarik tu... mamak la katakan...tgk tb1 je.."yaaaaa..bola menggulung jaring" by hasbullah awang.. haha

Anonymous said...

Psttt..Paman,

lupe lak nak jemput..hujung minggu ni jangan lupe dtg usm...nak masak ikan masin petai yang kakek suka buat tu...1 hari suntuk kita makan tu je...haha

Nizam.Ariff said...

Pojie,
tb1 tak global ... time-time gini kala citer pasal bola local mesti jatuh standard punya. hahaha


Pojie lagi..
Weh... ko dah nak tunang kan?
Apa lagi, suh la bakal tunang ko blaja masak masakan tradisi kita...

Catwoman said...

Salam Tuan Rumah....

Selamat menonton World Cup 2010.
Sorak kuat2 tau....

Jgn sepah2kan kacang atas meja ye!!

:)

Nizam.Ariff said...

Catwomen,
Salam, silakan masuk.. meh kita tengok bola sama2 .. hahaha

Anonymous said...

paman..

ni mana punya database la kata sy nak tunang ni...belum lagi la..n tak decide pun lagi...haha..kene install antivirus kat database tu nnti..hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com