Thursday, July 29, 2010

Cerita Peter Pan ada dijual di sekolah rendah...!

.


"Abah tau tak cerita tentang Peter Pan...?" Soal Ariff.


Tetiba berbagai-bagai cerita yang aku dengar/tonton tentang Peter Pan, bersilih berganti episod-episodnya: Peter Pan di Never-Never Land, Peter Pan pergi ke bulan, Peter Pan yang pandai menari pun ada....


"Cerita Peter Pan yang mana satu ni?"


Aku pulangkan pertanyaan kepadanya, hanya minta kepastian kerana aku khuatir cerita yang dimaksudkannya itu cerita yang terpapar pada koran panas akhir-akhir ini atau pada tiub-tiub elektronik atau pada x-si tikus kecil comel pun ada. Parah..!


"Ooo... abah tak tau lah tu. Takpe, nanti Ariff belikan..."


Dalam khuatir aku berikan juga beberapa ringgit kepadanya. Aku mahu lihat jika dia bawa pulang CD atau DVD, sudah tentu ianya telah dikongsi dengan rakan-rakannya. Akhirnya, dia bawa pulang yang ini:










Lega.........!







.

9 comments:

kucingorengemok said...

hehehe, macam naif jugak, dari sorang budak yang dah tau maksud jimak! >:)

Anonymous said...

alhamdulillah,

spupu still lagi mampu bezakan huruf a dan or....hahahaha

ashley said...

Aku pun tahu versi ni...Ada versi lain ke?

ckLah@xiiinam said...

"Akhirnya, dia bawa pulang 'yang ini':
......lega!"




Maksudnya, ada 'yang itu' ke? Cerita apa, eik?

tasekM said...

x-si tikus kecil itu adalah sungguh gampang.

perghhh... sesedap mulut je aku menyebut gampang tu bang. ha ha.




.

Nizam.Ariff said...

KOG,
Risau gak.. hahaha

Pojie,
Dia masih teruna sunti.. jangan ko cemarkan dia tau!

Ashley,
Ada banyak versi... katanya ada 30 versi.. tapi yang keluar kat koran tu cuma 2 versi sensasi jer.. faham? hahaha

Cklah,
Alaa.. google je la peterporn tu.. hahaha

TM,
Bener dik TM, mendapetkanye saja sudah cukup gampang, lebih-lebih lagi dengan adanya x-sitikus kecil itu.. gampangan sekali gitu...hahaha

AZANI said...

nizam
....hehe he...yang bener pak....buk tasek ngobrol....lunamaya bangat....

secangkir madu merah said...

sampai kesitu pula fikirannya....banyak betol akal kau ya..

Nizam.Ariff said...

Azani,
Hahaha.. buk TM emangnya begitu sih... selalu gampang-gampang jogingnya... hahaha

SMM,
Panjang akal itu bagus kak.. hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com