Wednesday, October 20, 2010

Rezeki sekawah sama dilapah...

.

Hujung minggu lepas, Mama ajak jalan-jalan cari port baru. Dah boring asyik jalan-jalan tolak troli kat hypermarket, sekali sekala nak jamu mata dan telinga. Kami jalan-jalan di Bukit Tinggi, Klang.Mama belek-belek kasut yang dipakainya, tapak kasut dah melecet, katanya. Mama rembat sepasang kasut.


Kemudian, aku tertarik dengan satu gerai di situ, gerai yang hanya menjual ais krim. Aku ajak Mama dan Ariff singgah. Aku toleh ke meja sebelah. Aku cakap kepada waiter di situ, aku nak sama macam orang itu makan.



Penuh kuali...


Sebab, aku tertarik makan ais krim dalam kuali kecil. Boleh makan ramai-ramai. Boleh rebut-rebut bahagian yang sedap. Macam makan 'nasi ambeng'. Biasalah, Mama yang selalu mengalah kepada lelaki-lelaki ini.




.

9 comments:

Tijah said...

huiii. menarik tu. nama kedai plis?

Nizam.Ariff said...

Tijah,
Entah.. dah lupa.. hahaha.
Kat Jusco Bukit Tinggi, Klang. Gerai kaler hijau.

ashley said...

jap jap...aku masuk blog KOG ke atau sapa punya blog nih?
hahaha.
.
.
ko ada asignment. SILA JAWAB TAG.
jangan marah...
kalau nak marah juga, sila marah kakpah!
DIA PUNYA ANGKARA.

Nizam.Ariff said...

Ashley,
Tu la.. aku pun dah naik konpius... macam dah terkenan dgn KOG pulak. Aku dah tgk soklan dalam blog kakpah. Soklan last tu camner nak jawab hah? aku tak pandai sangat maksud dia. Yang aku tahu, gay is gay la... aku bukan pernah duduk kat US...hahaha

tasekM said...

mak aiiiiiii... sekuali tu....





.

Nizam.Ariff said...

TM,
ko ingat mee goreng je ke boleh ada dalam kuali? hahhaha

tauke SAHAJA said...

terliur..slrpp

Nizam.Ariff said...

Mimi,
Jom datang sini, aku blanje...

tauke SAHAJA said...

okeh , nanti nanti bila free mimi datang . hehe

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com