Thursday, April 21, 2011

Kekuatan Mamat ... Usop Wilcha... dan Kite Bakor je !

.

Tadi. Kawan aku cerita. Semalam.

Ada siri jelajah komukasi di sekitar kilang. Dan semalam, siri jelajah itu mengumpulkan lebih kurang 1,200 pekerja. Dan mereka semua mendengar beberapa penceramah yang berceramah secara bergilir-gilir.


Ditakdirkan pula semalam, ketika penceramah bertukar kepada yang seterusnya, ada masalah teknikal yang menyebabkan projektor tak dapat memancarkan imej yang sepatutnya.


MC dah habis modal bercerita sedangkan penceramah masih bergelut dengan masalah teknikal.


Tiba-tiba, ada satu suara dari satu sudut diantara ribuan pekerja itu.


" Kite bakor je... "

Di sahut oleh yang lain di sudut satu lagi.

" Kite bakor je bende tu... kite bakor je, abih cerite..."


Dan tuan MC yang sungguh 'sporting' itu pun bertanya.

" siape-siape yang setuju kite bakor, angkat tangan macam saye...."


Dan ribuan pekerja itu pun angkat  dan meliuk-liukkan tangan, mengikut seperti tuan MC. Gamat jadinya majlis itu dengan suara hilai ketawa.



Itulah kekuatan " Hantu Kak Limah Balik Rumah ".

Satu fenomena yang perlu diberi tabik spring 100x.








.

17 comments:

ckLah said...

Masa tunggu anak interview di Intec tempohari, ibu bapa yang menunggu dalam Dewn Kenanga dihidangkan dengan tayangan Hantu Kak Limah. Dua kali ulang tayang tu...


(Di luar...Usup tu macho orangnya! :D)

rosdiana said...

kehkehkeh!
caya la..
lepas nih kita tengok filem baru diorang,

Husin, Mon dan Jin pakai toncit.

tengok promo mcm best jugak tu..

AZANI said...

he he...

Aku said...

cklah,
tak gamat ke org yg menunggu bila tengok? hahaha...


Ros,
ada ker..? aku ingat dia org melawak je..


Azani,
;)... rugi aku tak join.

SHIMI said...

lepas ni apa pulak la mamat khalid nak bikin agaknya kan

kucingorengemok said...

dah tengok rock? aku agak cite zaman² ko tu bro, hehe

Aku said...

Shimi,
Ada tengok gazzete tapi macam tak percaya pulak....


KOG,
Dah tengok...
Yup... itu sememangnya zaman aku dan ko.

(ko jangan nak ngaku zaman 90-an lak... hahahaa)

tasekM said...

kahkahkah...

aku suka.
aku suka.




soleyyyyyyy...
soleyyyyyyy...





.

Aku said...

TM,
Soley... soley.....

Hahaha.. budussss je...

Aku rasa satuhari nanti ada yg bawak lawak ni masuk kat parlimen....

Water Lily said...

Aku suka jugak..bako je.

tetiba hari ni, aku rasa nak nak bako je orang bangang cerdik tak bulih ikut perabih duit rakyat dgn projek bukan2.

Err..blog ni tutup kan. Najib nazak dan datin botox dia tak baca kan

wachaaaaa!

kalau dia baca pun aku pedulik hapa

Aku said...

Waterlily,
Yup... blog ni ekslusif... buat masa ni. Nak kutuk pun bulih... free media....

buah kedondong said...

SKMM bleh baca wooo walapun blog tertutup..haha

errr...aku tak tgk lg cite HKLBR tu... :(

p/s:blog aku belum terdaya nk update ye kawan2

AZANI said...

bkd: cer cerita cer cerita

AZANI said...

AsSalam zam, tumpang lalu ya Prof
AsSalam bkd

Aku said...

B.Kedondong,
Apa barang tak tengok lagi.....? tak wilcha la ko... hahaha


Azani,
Dia tak tengok lagi, macam mana nak citer....

kucingorengemok said...

aahhh, benci ah :p

Aku said...

KOG,
Ko org perak kan,..?

Sajer, serkap jarang...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com