Monday, August 1, 2011

Ambil kesempatan pada hari pertama berpuasa...

.
{cerita tazkirah kedua di MM telah keluar. Silalah ke sana...}










Kalau selama ini kita selalu timang-timangkan selera, jom kita timbang-timbangkan badan kita pula. Hari ini hari pertama. Baik kita rekodkan berat untuk nampak perubahan (atau tak berubah).


Ikut pengalaman aku, minggu pertama boleh turun 0.5kg ~ 1.0 kg, minggu kedua pun hampir sama.


Tapi.... minggu akhir tu nak turun 100gm pun payah.


Jumlah turun berat badan cuma 3kg ~ 4 kg je.


Aku syak minggu-minggu awal yang turun tu cuma air dalam badan: air liur, air kencing, air peluh...








.

11 comments:

Fadhilah Maarif said...

haha..akak pagi tadi dah ambik berat badan..kalau ikut carta tahun lepas, tak turun pun...

buah yg awak tanya kat blog akak tu, buah avokado..

AZANI said...

106 kg untuk 1.8 m t kira ideal weigt bro...aku jeles....aku pun 107 untuk 1.69

aku berat lemak...hu hu hu...dosa pun sebahagian...

Aku said...

FadhilahM,
Avocado...? kat meysia boleh hidup berbuah ek?


Azani,
mana pulak ideal weight... sepatutnya aku 85kg jer..!

tasekM said...

alaaaaaaaa.... ko tak payah la kurusssssss...



.

Aku said...

TM,
ko tak nak kasi aku hidup lama ek..?
kejam ko...

tasekM said...

bukan.
nnti ko tak comel mcm beruang.

hehe.


.

kucingorengemok said...

hahaha, teringat sam panggil abang ram beruang dalam 2+1

wos said...

tinggi aku 158.
berat aku 59.
berat mata memandang.
berat lagi kaki menampung.

tasekM said...

wos,
aku tinggi 157.
berat 59.
lagi berat kaki menampung.

tekad.

raya.
kena 55.



.

AZANI said...

tak faham wos dan tas...badan tu sah ngam ngam ,,nak kurus lagi...

Aku said...

TM,
ye la .. ye la... aku beruang panda yang montel dan comel... aku tau..



KOG,
beruang pun beruang la.. janji orang pompuan suka peluk... kalau jantan, aku tak nak... geli mak nok... aauuww!



Wos,
tinggi dan berat ko tu dah kira ok la tu... dah ngam saiz saiz mak budak. Kurus-kurus sangat pun bukan best... hahaha



TM,
sama la ko... ko ingat lelaki suka sangat orang kurus2 nampak tulang ke? orang yg kurus2 macam model tu memang sedap dipandang sebab pakai baju semua masuk. Tapi, mungkin tak sedap dipegang... lebih-lebih lagi masa nak pegang tu tak perlu pakai baju cantik2 pun... hahaha



Azani,
Tu la.. dia org ni nak jadi kurus macam super model ke hape?

SUper model bukan cantik pun... peluk-peluk tulang, peluk-peluk tulang... baik peluk tiang telefon...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com