Thursday, September 22, 2011

AMARAN KERAS : Awas !!!

.




Amaran ini terpacak jauh di tengah sana. Kalaulah laut ini bernama Laut Kalzum, sahih jauhnya 70,000 tahun berenang.


Amaran ini keras tetapi baik tujuannya.


Ironinya, amaran itu hanya boleh dibaca jika mereka telah berenang sekitar 30,000 tahun. Ketika itu, lautan hitam telah pun menelan hati-hati mereka sehingga lemas.


Kenapa tak dipacakkan di tepi pantai sahaja ?








.

10 comments:

NM02 said...

kira jauh la kamu pegi amek gambar ni ye?

tasekM said...

macam nak terkeluar bijik mata aku nak membaca amaran tu wey...

pelawat atau pengunjung pantai dinasihatkan supaya berhati2 _________ (tak jelas) memasuki kawasan _________ (ke aku yang rabun?) pihak kami tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kepalatan(?)





dah.
malas la nak baca.

haha.


.

Aku said...

NM02,
memang pun.... legam juga la tengkuk aku kena panggang matahari... namun demi tugas kewartawanan dunia blog, aku sanggup mengharung selut... hahha



TM,
.. ah! ko memang....!

hahahaa...

cheqna said...

sanggup tu snap gambo..=)

AZANI said...

asal usulnya mungkin rendah dan dekat

sepa said...

tm,
"AWAS utamakan keselamatan". ko tak nampak. yg hurup kecik2 ko baca.?!
kepalatan...?! dah 29 kali aku zoom, tak de pun kat notis tuh... haih...!

zon merah tuh sesuai utk buat target melastik...

:)

buah kedondong said...

tas,
aku gelak guling baca komen lu laaaaaaa....

adeh..
p/s:sori still tak dapat lawat blog ko sebab kena web filter violation..haha

Aku said...

Cheqna,
demi etika kewartawanan blog, kena sajikan gambar yang jelas... cuma TasekM tak jelas sangat pandangan matanya... hahaha



Azani,
ni kira hakisan pantai la ek.. hmmmm.. mungkin juga...



Sepa,
tu la.. aku pun zoom gak tapi tang celah mana dia jumpa palat tu pun aku tak tau... hahaha





BK,
dia kalau sibuk memang macam tu, mata berpinau tengok nombor... hahaha

tasekM said...

sepa,
pg td aku nk cepat.
aku tak zoom.
tu yg macam nak terkeluar bijik mata aku membacanya tu...
mlm ni aku zoom.
mmg tak de palat pun eh..?

kakaka...



.

Aku said...

TM,
tapi kan, memang semacam jer amaran tu.... macam p++ tu...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com