Thursday, September 15, 2011

Kuda: dua kaki vs empat kaki...

.


Terkebil-kebil mata aku memandangnya yang lencun dalam buih.


" awak gosok baek-baek tau.... "


" baik banggg... "



Aku sebenarnya segan. Maklumlah, kuda sekecil itu pun aku malas nak gosok. Lebih-lebih lagi apabila kuda kecil aku itu berdiri tegak di sebelah kuda yang lebih jantan, lebih tegap.


Kuda empat kaki itu, kalaulah berdehem sekali, sahih tunduk kuda kecil aku tak terpanggung kepalanya lagi. Kuda aku hanya dua kaki.


Tapi, aku peduli apa. Dah itu memang kuda aku. Sekecil mana pun, aku perlu bangga kerana aku tak berhutang.








" dah bilas, boleh vakum sekali tak...? "









.

12 comments:

AZANI said...

ini baru lah sayangkan kuda....

Aku said...

Azani,
sayangkan kuda digosok-gosokkan selalu...

ckLah said...

Jom...kita ronda-ronda naik kuda tu...

Aku said...

cklah,
aku bonceng kat belakang bleh? hik hik hik....

tasekM said...

dasar pemalassss la ko bang.


:p


.

AZANI said...

zam,
bangla yg sama yang menggosok kereta kau...hari tu...
setia kau;;pasti servis bagus ...

Aku said...

TM,
aku bagi kerja kat bangla tu, aku tolong bangla tu la kira-kiranya..... bukan malas... hahahaa



Azani,
gosok baekkk punyaaaaaaaa....... hahaha

ibundo said...

naik kuda ni boleh menyelit2. Tapi aku cukup bencik kuda tak paham lampu isyarat.

AZANI said...

mmmm...apa kata kau minta bangla tu hapdetkan blog untuk saudari kita yang cantik jelita tu....lama dah aku tunggu update barunya...ke dia dia mailing list je...

salam hari malaysia zam, dan untuk saudari...tu...

hik...hik...

sepa said...

kecik tuh bang. bukan kuda, kambing...! kuda aka Harley Davidson... :p

Aku said...

Kakpah,
Kuda pesen rabun warna tu kak.. hahahaa



Azani,
dia sibuk, biarkan je la... aku pun tak nak kacau dia. karang dia mengamuk abis ditimpasnya aku... hahaha


Sepa,
Ooo.. baru aku perasan. Ye la... kambing gurun je tu...

hairul392 said...

oo ni kuda berapi berantai tu...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com