Wednesday, October 5, 2011

Cucur Udang yang best..... !

.





Perghh...!!!

Cucur udang yang memang best.
Adunannya mesra. Cukup rasa. Ada bawang goreng. Cukup rongga udara. Bila dicicahkan ke dalam sos, ia seperti span yang menyerap sos hingga masuk jauh ke pangkal hulu.


Dan sosnya.
Cuba tengok warnanya yang merah terang. Cukup pedasnya, manisnya, masinnya...


Mana aku dapat ?




Entah....

Aku masuk ke pantri nak buat Teh Hijau, kuih itu dah tersedia ada di atas meja.
Tiba-tiba aku diajak makan... rezeki.


Seorang kakak di ofis aku yang buat.






.

16 comments:

ibundo said...

kalau free ni best je kan?

cheqna said...

hahahaha
sokong statement ibundo
ngeeeeeeee

kucingorengemok said...

tutup la blog makan aku yang dah makin malas update tu

♥ manje ♥ said...

Alhamdullilah... rezeki pagi tu... ~

Aku said...

Kakpah,
free memanglah free... memang sedap pun tapi.



Cheqna,
amboihh.... berduet nampak? hahaha



KOG,
meh aku updatekan... aku kasi tajuk jer....
ko tak berapa sehatkah?



Manje,
Rezeki petang sebenarnya... tea break.. Alhamdulillah.

jeb said...

suh akak tu bukak kedai kat shah alam boleh?

Aku said...

Jeb,
bro, gua rasa dia pun beli je tu... sebab cucur tu ada belah petang, masa bila lak dia balik rumah buat cucur kan? hahaha

tasekM said...

perghh....
rasa nk buat cucur udang petang nih.



.

Aku said...

TM,
alaaa.. apa susah-susah.. kat Alor Gajah bukan ke ada? Aku pernah makan... memang sedap

tasekM said...

alor gajah dgn ayer keroh jauh.
hahaha...


;)




.

NM02 said...

cucur lobster takde?





^_@

Aku said...

TM,
20 menit je kan? sedang elok la tu..



NM02,
lobster bukan ke bergetah sikit isinya (rubbery texture), mesti cucur tu liat.. hahaha

AZANI said...

baru nak cakap cucur alor gajah.

Fadhilah Maarif said...

telan air liur ni! gulp!pantang 'seafood' tak boleh makan..gatal...

sepa said...

dalam pinggan ada bunga.!

Aku said...

Azani,
ko pernah rasa alor gajah punya ke?


FadhilahM,
Alaa... jangan la letak udang. letak la ayam ke, daging ke.. jadi pegedil... hahaha



Sepa,
bunga dan hati yang berbunga-bunga payah nak pisahkan dengan pinggan yg berbunga kut...
aku tumpang makan jer.... hehehe

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com