Sunday, October 2, 2011

Pagi Ahad yang indah....

.


Jom pergi ke Pasar Tani.

Aku teringatkan kerabu dan masakan kampung.

Aku mengidam.


Walau perut tak sebesar mana, ia tetap lapar...







.

16 comments:

tasekM said...

kerabu mmg la kesukaan aku.
tapi nak menumbuk kerisik adalah sedikit malas.
kerisik beli aku tak minat.
masuk dlm pajeri tak pe lg.
tapi kalau kerabu nak kerisik buat sendiri juga rasanya.

tp kdg2 aku rasa nk makan kerabu.
aku buat kerabu mangga then campak udang n sotong.
tak payah kerisik segala.
menendang juga.



.

Aku said...

TM,
weh.... cuba ko gantikan kerisik tu dgn udang kecik2 yang buat belacan tu.. ko goreng dulu la... tabur.

Aku rasa menendang gak kut....

ko cuba dulu. Kalau sakit perut, ko bagi tau aku...

tasekM said...

geragau eh...?
macam seram2 je aku nk cuba resepi ko nih...

wey... apsal tak pergo pasar tani lagi nih...?

aku dah siap masak lunch dah.
haha.




.

Aku said...

TM,
pegi lambat2 masa dia nak kemas2 balik. sayur2 lebih dah nak dibuang, boleh dapat free... hehehe

alaa.... kalau beli yg segar2 pun, masuk peti sejuk seminggu gak baru dibuat sayur, kan?

tasekM said...

jgn la simpan sayur tu sampai seminggu.
rasa dia dah serupa sokabar ok.

:p



.

sepa said...

ko punya peti sejuk tuh kebun sayur ka brader...

wos said...

aku sedang makan roti paratha cicah sambal sardin.

syorga.

Aku said...

TM,
abis tu belanja seminggu sekali je... ko bulihla tanam sayur kat tepi rumah. aku tak bleh... cer tanam pucuk manis ke, keledek ke... sayur segar tu... bleh dibuat salad gak.. haha


Sepa,
eh.. ko bagi aku satu idea la..

apa kata tukar petis sejuk tu kepada rak-rak sayur hidroponik... boleh makan ikut giliran. maksud aku digilir-gilirkan.. hahaha


Ros,
aku baru pekena roti telur cicah sambal... syorga nafsu.. neraka kesihatan.. hahaha

cheqna said...

baru sudah makan nasi kerabu
alhamdulillah =)

Aku said...

cheqna,
waaahhhh..!! lagi mantul gitu....
mesti kaw sebab dibuat oleh tangan orabng sana....

sepa said...

jgn nak buang tebiat le brader...
dulu aku pernah tanam sayur belakang rumah. satu batas je. ideanya satu hari petik sepohon, gilir2. kailan dlm pasu, tp petik daun jeh...
lama2 rutin tuh jd leceh... maka kembalila ke habit lama, ke market...! lg happening... :p

Aku said...

Sepa,
ye ke?
alamak... cancel la...

ibundo said...

selalunya kalau laki ngidam, maknanya bini ngidam sama. err. ye ke..

Aku said...

kakpah,
ngidam dlam erti kata perut sendiri dah sama bulatnya mcam pompuan ngandung 3 bulan... hehehe.

kucingorengemok said...

aku baca 'perut tak sebesar mama'... kejinya dia ni ngata bini kat blog, hahaha... AMPUN!

err, perut tak sebesar mana? betul ke?

Aku said...

KOG,
Ahh.... ko yang baca salah tu.

eh, jap.. ko ngata bini aku ek? ooo.... baru je habis raya...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com