Wednesday, October 26, 2011

Watashi wa anone mentekedarah..! wakarimassen...

.

Setinggi-tinggi KLCC, tinggi lagi KL Tower....






Padah bila ambil tempat duduk berdepan dengan model-model comel cute cun melecun berkimono yang berbaris dan berjalan bagai itik pulang petang. Satu-satu mempamerkan isi kandungannya di depan mata.


Walau kami dah makan satu set setiap orang, gamitan piring-piring comel di depan mata sungguh tak boleh diendahkan. Aku ? Aku sebat Salmon sahaja dah 3 piring. Itu belum kulit ikan Salmon goreng.


Sejak Baby Octopus dan Unagi diharamkan kerana ada lebih daripada 0.5% alkohol, menu tempura dan mentah menjadi sajian kami. Wasabi.... wasabi amat baik untuk hidung tersumbat di kala tengkujuh begini.


Setelah piring-piring itu tersusun tinggi begitu, akhirnya aku panggil makcik.

" ... ada apa-apa lagi yang encik nak ? " tanyanya.

" ..eh, cukuplah. dah, ambik piring-piring semua ni dan basuh kat dapur. nanti kamu tak cukup piring nak letak shushi... " jawab aku.


Dia tertawa...



*** burppppp!!!!!! ****


Sendawa masing-masing dah macam bunyi kerbau jantan naik syeikh...





.

7 comments:

Tijah said...

pinggan tersusun tinggi? kaler purple? wahhhh! hidangan org kekayer tuh...

ckLah said...

Konichiwa!


:D

tasekM said...

私は悪いです.
寿司を食べるためにコートに不向き...




paham?



.

sepa said...

dah 29 kali aku scroll updown updown... letih wooo... sebab nak carik foto nih...

"model-model comel cute cun melecun berkimono yang berbaris dan berjalan bagai itik pulang petang."

mem TM komen dlm bhs Jepun tuuuu... kih kih kih...

Aku said...

Tijah,
tu namanya mentekedarah... masa makan tak hengat, masa bayar baru naik darah.. hahahaa



Cklah,
Konmbawa'....

hi hi hi..




TM,
Watashi wakaranai...

Ko mencarut bahasa jepun ek..?




Sepa,
Tuuu... ada tuuuu... yang berbaris atas conveyor.... geremmm gua deh.. nak ratah2 mentah-mentah je..

AZANI said...

semestinya sedap...

Aku said...

Azani,
alaaa... kalau mancing tu terus kokak ikan , sana gak...
dah macam memerang pun ada.. heh!

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com