Monday, November 14, 2011

Bukit batu dan air yang kehijau-hijauan....

.



Air laut yang hijau, sudah tentu dalam.

Bukit batu yang berceragah dan tajam.

Itu pemandangan yang bahaya dan ganas.

Anehnya, manusia mentafsirkan pemandangan itu sebagai sesuatu yang indah.

Sesuatu yang cantik.






.

10 comments:

hani@debumelukut said...

tgok gambar mmg cantik pun. Sekadar tengok.

Aku said...

Hani,
kak, itu pakai kamera hphone setting VGA je. Nanti bila dah upload dslr karnag aku share...

jeb said...

ini area phi-phi island ni!!!

kucingorengemok said...

madonna tu pun ppuan yang bahaya, tapi zaman kegemilangan dia dulu, ramai orang lelaki kata cantik (apa pesen la aku punya perbandingan)

wos said...

aku tak suka laut, sungai, swimming pool, jakuzi dan semua objek yang mengandungi air.

tiada pengecualian.

errr..

tasekM said...

aku rasa.
kehijauan laut tu tak ada kaitan dgn dlm atau tohor.
dia hijau sbb pantulan warna pokok2 sekeliling tu.
kdg2 kita nampak laut tu biru.
itu sbb pantulan warna langit.

@xiiinam said...

Masih di laut...

sepa said...

sekalikala aku nak setuju gak ngan cheqgu geografi tasekM... :)

tatkala senja, laut berwarna kemerahan, yg sebenarnya tak dak pun pertumpahan darah di kalangan warga laut... kahkahkah...

ko kena masuk ke dlm ruangan antara batu dan air tuh, sbbnya selalunya dak lanun2 simpan reta berpeti2 emas... kahkahkah, lagi...

buah kedondong said...

Sila selam ke dasar, ambil kedalaman air...hikhik

Aku said...

Jeb,
aku tak tau nama pulau2 tu...


KOG,
Madonna tu mengancam, bukan berbahaya... walau pn pada dasarnya ancaman biasanya membawa bahaya... kakaka



Ros,
ko takut air ek?
kecuali satu air tu...keh keh keh
air batu campur...



TM,
aku syak air lat tu berlumut la... hahaha



Cklah,
dah di darat tapi malam tadi aku masih mimpi di laut...



Sepa,
aku ada masuk gua2 kat situ.... masa air surut. kalau air pasang, mau aku jadi tengkorak kat dalam tu...



BK,
Aku takut ada ikan jaws...
Satu hari nanti aku nak memancing kat situ la... orang tu kata boleh memancing.

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com