Wednesday, November 30, 2011

Koleksi (2) kumbang-kumbang yang baik-baik...

.

Kalaulah bunga penyeri taman, kumbang pula penyeri bunga. Gandingan yang secocok.
















Appresiasi untuk sang kumbang... dedikasi kepada mereka yang sering mendampingi bunga tanpa jemu.






.

7 comments:

sepa said...

lawa2 hensem2 la kumbang2 nya...

brader, gua ada sajesen :
ko tanam bebanyak bunga, bebanyak jenis juga. agar bebanyak kumbang dari berbagai bangsa n sukukaum menghinggaphidup.
one day sure diaorg gaduh2 berbunuh2 di antara mereka.
itu jam la jugak ko rakam2 aksi2 diaorg.

:)

secangkir madu merah said...

kerja kumbang menghisap madu...

tapi jgn madu habis sepah dibuang..




.. boleh buat apa dgn sepah tu?

Aku said...

Sepa,
Oh ya, betul juga tu. Bila kumbang dah penuh, mesti bergaduh punya...

tapi sayang, aku tak ada tempat nak tanam pokok bunga. pasu bunga yang ada pun asyikla jadi jamban dek kucing jiran.



SMM,
Sepah tu boleh digunakan lagi sebagai biomas fuel.. keh keh keh... boleh dijadikan bahan bakar untuk lemang...hahaha

tasekM said...

ok.
kumbang dah banyak.
aku nak ko amik gambor cakcibor pulak..


.

sudipVSsenduk said...

sangat geli & takut dgn kumbang, sbb dia ada banyak kaki tangan.. bole merayap

AZANI said...

aku ada tengok kumbang yang gulung najis haiwan,,aku lupa pe nama dia...itupun aku kira kumbang baik..

Aku said...

TM,
cakcibor tu kakpah dah buat...
kalau ada perekat cakcibor, aku sanggup buat .. kalau tak, mau demam aku tunggu bawah terik matahari weh...



Sudip,
errr... lipan? Laaagiii banyak kaki dia.. hahaha



Azani,
namanya kumbang taik aku rasalah...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com