Sunday, December 18, 2011

Fried Ribs di JM Beriani

.

Wow.... aku ingat tulang selangka lembu tapi sebenarnya tulang selangka kambing. Enak, rangup (salut luarnya) dan lembut (dagingnya, bukan tulang!)....







Aku rasa daging kambing tu diperap atau direbuskan dulu sebelum dicelup ke dalam tepung rangut atau mungkin juga telur dan digoreng dalam-dalam (deep fry) dengan suhu minyak masak paling kurang 280 darjah celcius.


Dagingnya lembut. Sekali kokel, luruh dari tulang selangka tu.

Hanya di JM Beriani (di cawangan-cawangan tertentu sahaja)







.

6 comments:

cheqna said...

x wehi....
hehehehe

Aku said...

cheqna,
kalau kepak ayam pun sedap tu kalau rangup diluar lembut di dalam...

sepa said...

aku agak tulangnya pun lembut. :)

Aku said...

sepa,
aku dah bagi tau awal2... daging je, tulang tak lembut...hahaha

ASH said...

Daging dah reput tu

Aku said...

Ashley,
hah!??
aku makan elok je tak sakit perut...?

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com