Saturday, December 17, 2011

Resepi Taco terbaru...

.


Apa yang akan berlaku jika ada keledek goreng pagi tadi, mckarel dalam tin dan telur ayam......... dan sepasang perut yang tengah lapar?


Kreativiti.....







'Taco' keledek goreng lebihan pagi tadi dan sejuk kerana dimasukkan ke peti sejuk untuk elak semut memanjat; ikan mckarel dalam sos tomato yang dijadikan inti sandwich dengan extra-virgin olive oil dan extra-pedas cili padi hijau juga lebihan entah bila; dan telur omega+ gaya 'scramble'.


Sedap juga tau! Lepas ni nak guna 'potato chips' pula...


Hmmm... atau kerepek pisang?





.

17 comments:

Tijah said...

guna tempe ahhh

Aku said...

Tijah,
Tempe tu idea yang bagus cuma mahal sikit la beb... soya-soya ni makanan orang barat.. juga orang barat daya (indon) kakaka...

Tijah said...

mana ada mahal. sekeping besar tu singgit je la. tapi tak tau la kot tempat ko kadar inflasi tempe adalah tinggi.

Aku said...

Tijah,
Kat sini sekeping kecik selebar tapak tangan tu RM2 la.

Tapi aku pernah jumpa tempe dah siap goreng jadi macam kerepek. Cuma ada rasa pahit-pahit sikit tapi. itu boleh la kut.

secangkir madu merah said...

nanti len kali buat lagi cer tarok chis pulak... fuhhhh

Aku said...

SMM,
Alaaaa.. lemak tepu tu... nak cuba hindarkan.

Water Lily said...

Aiyak..sedap..minta sikit.

Pos laju ya.

ps: Hari tu kak rasa nak minta kat Tasek makanan yang dia beli kat Expo tu.

Punya la banyak haha..

Aku said...

Kak Lily,
Tasek dah baham semuanya...
kadang kala dia suka bercakap dengan patung singa. kadang kala dia yang jadi singa baham semua... hahaha

tasekM said...

hah.
ngumpat aku...

:p



.

Aku said...

TM,
aku minta mahap dunia akhirat...
tapi memang ko baham semua ka n?

tasekM said...

mana adaaaaaa....

:D


.

Aku said...

TM,
abis tu, mana semua perginya makanan tu? jangan cakap MC yang makan semuanya. Dia pantang bersunat...

tasekM said...

kat umah ni ramai maaaaaaa....
dan budak bersunat tu tak pantang pun.
hari ke6 lepas sunat dia dh merempit naik basikal.
padahal masa nk bersunat tu dia punya melalak mcm nk terbalik klinik.

heh.


.

Aku said...

TM,
hahaha...ikut perangai mak dia. kalau
bertempik sampai nak terbalik bumi...kehkehkeh

@xiiinam said...

Cantik ibu jari....




Hehehe.

sepa said...

tersiksa aku tengok resipi ko tuh.!!!

ko ingat matJon tak.?!. dia duduk serumah ngan aku masa kat Tmn Maju, 7 semuanya. itu ok lagi...

yg tak ok-nya. kita ada rule : lain org beli lauk, lain org yg masak - ada giliran. setiap kali giliran dia, cuma ada satu lauk. kita beli punya la byk lauk : ada ikan, ada sayur dan kekadang ayam. Semuanya masuk satu periuk... ko bayangkan, dlm periuk yang karam tuh, ko boleh jumpa ikan, sayur segala macam bersama ayam...!!! kahkahkah...

ko cari la matJon dlm YouTube. Dia guna nama CyberJammer...

.

Aku said...

Cklah,
cute kan?
jangan tersangsang pula... hahahaa




Sepa,
Aku pernah call dia tahun lepas, aku ambil paper dia untuk jadi reference aku...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com