Sunday, January 1, 2012

Plasma seperti alam ini semasa zaman primordial....

.

Aku buka sfera plasma yang aku baru beli.  Mula-mula aku shoot macam biasa. Kemudian, aku suruh anak aku tutup semua lampu dan sedikit demi sedikit aku tambahkan shutter time. Tak payah nak tunggu dalam hujan nak shoot gambar kilat. Aku dapat kilat yang sentiasa memancor-mancor.... boleh sesuka hati aku nak ambik foto kilat tu...


Inilah hasilnya....







Bayangkan betapa panasnya di punca itu... eh, panas ke?


primordial soup...



Oleh kerana aku tak keluar untuk tonton bunga api (kerana aku batuk, selsema dan demam), aku tengok api-api dalam sfera plasma sajalah...


Selamat Tahun Baru, 2012...





.

10 comments:

tasekM said...

terbaek gambor.

selamat tahun baru bro...

.

Aku said...

TM,
Selamat buat kamu jua...

2012... haih! Gementor aku dibuatnya... kenapa ek?

tasekM said...

entah...

banyak dugaan kot?
aku la...


heh.


.

sepa said...

apa kaitan batuk, selsema dan demam vs bunga api.?!

apa2 hal, salam tahun baru, brader.

*gambar2 tuh macam tgk slide kelas fizik. hehehe

Aku said...

TM,
eeeee.... takut...!




Sepa,
tu la.. macam tengok OSK (osiloskop sinar katod)....

tapi itulah plasma... sebenarnya dekat core tu panas tapi beberapa cm dari situ dah tak panas... pelik.

sepa said...

brader, lu beli bebanyak. pas tuh cecantum buat tivi... hehehe

Aku said...

Sepa,
sama ek? mesti besar gila TV plasma aku tu...

@xiiinam said...

Selamat Tahun Baru 2012 kang...

alien pakai lipstick said...

yaaaayyyyy tq tq..will find a way to repay you

Aku said...

Cklah,
Selamat Tahun Baru 2012 embak...
Semangat berkobar-kobar?




Alien,
Ok. semoga tak terkena racun kecubung putih.... hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com