Thursday, February 23, 2012

Koleksi pantun romantik dan pembayang untuk Malam Jumaat

.

Berkenaan dengan entri yang ini....
Seperti yang telah dijanjikan, inilah pantun versi aku...



Apa guna meraut mengkuang
Kalau hari masih tengkujuh
Apa diragu kasihnya abang
Kalau anak sudah sepuluh



Pagi-pagi menebas belukar
Anak Kedidi berlari-lari
Walau nisan sudah berakar
Kanda takkan mencari ganti



Kalau kaki terpijak onak
masakan tangan boleh terluka
Kalau di hati syaitan berternak
Usahkan songkok serban pun dibuka





.

13 comments:

Wanpetunjuk said...

Terbaek!!

tasekM said...

aku anak baru sorang.
nak kena ragu sgt nih...




.

Aku said...

Wan,
keh keh keh....





TM,
kalau gitu, aku pun sama nih....

Tamil List said...

Rangkaian Web sosial untuk 2012 New FOSTBOOK Malaysia vs Facebook

Ramai kawan dan saudara mara melalui rangkaian memenuhi http://www.fostbook.com itu. Adalah menjadi perkara biasa kepada semua negara-satunya laman Internet di dunia yang http://www.fostbook.com. Yang http://www.fostbook.com tapak rangkaian sosial negara-negara ini tidak mempunyai sekatan. Ia semakin popular di kalangan laman web rangkaian sosial. http://www.fostbook.com menjadi mampu untuk membangunkan laman web ini tidak lama lagi.

Banyak negara mempunyai sekatan di Internet tetapi laman web rangkaian sosial ini http://www.fostbook.com Facebook telah ditubuhkan di semua negara menerima pakai.

Sekarang apa yang anda perlukan adalah http://www.fostbook.com aplikasi rangkaian sosial. Http://www.fostbook.com alamat Internet yang anda memperkenalkan kawan anda untuk melihat. Komen dan idea anda, Internet terbuka dan beban.

Dalam usaha untuk mendapatkan tangan anda pada http://www.fostbook.com hari ini Internet. Bab revolusi Teknologi Maklumat untuk mendapatkan mahkota cantik. Saya faham rasa anda. Jadi saya terus menulis aplikasi yang boleh dikaitkan dengan laman-laman web rangkaian sosial. Dirinya dengan permohonan seterusnya adalah reka bentuk web. Walaupun ia adalah satu cabaran.
http://www.fostbook.com tapak rangkaian sosial dan anda sedar ini di seluruh dunia, kita harus bertindak. Ia adalah matlamat kami.

Seperti laut laman web rangkaian sosial. Kotak Dialog untuk seorang bekas, 5,6 Objek juga dipaparkan, seperti fungsi sangat besar.

Fostbook membantu anda berhubung dan berkongsi dengan orang dalam kehidupan anda. Membuat Kawan Online dan mencari kawan online Chat Live Dengan Rakan-rakan dan Bertemu Rakyat Baru dan Video Foto Saham

Dengan pelbagai jenis cinta,
http://www.fostbook.com
info@fostbook.com


Social Networking Site for Malaysia 2012 New FOSTBOOK vs Facebook

Many friends and relatives through the network to meet the http://www.fostbook.com. It is common to all countries of the world's only Internet site that is http://www.fostbook.com. Which social networking site http://www.fostbook.com these countries have no restraints. It is gaining popularity among the social networking website. http://www.fostbook.com be able to develop this website soon.

Many countries have restrictions on Internet but this http://www.fostbook.com Facebook social networking website has been established in all countries adopt.

Now all you need is a social networking applications http://www.fostbook.com. The Internet address http://www.fostbook.com do you introduce your friends to see. Your comments and ideas, the Internet is open and a load.

In order to get your hands on the Internet today http://www.fostbook.com. Chapter of the Information Technology revolution to get it pretty crown. I understand your taste. So I continue to write applications that can be related to social networking sites. Itself with the next application is a web-design. Although it is a challenge.
http://www.fostbook.com social networking site and you realize this globally we need to act. It is our aim.

Like a sea of social networking website. Dialog Box for an ex, 5,6 Objects is also displayed, such as its functionality is very big.

Fostbook helps you connect and share with the people in your life. Make Friends Online and find friends online Chat Live With Friends and Meet New People and Share Photos Videos

With different kinds of love,
http://www.fostbook.com
info@fostbook.com

Aku said...

Tamil list? hahaha.. mmg bahasa melayu-tamil tunggang langgang... hahaha

tasekM said...

tamil sungguh...

kahkah.


.

Aku said...

TM,
aku tak buang. biar jadi bahan jenaka.... kakaka

gadisBunga said...

panjang komen tamil tuh. sama panjang dgn pantun ko jugak. kehkeh!

secangkir madu merah said...

gadisbunga, si AKU dgn komen si tamil tuh berbalas pantunlah tu.. huhuhu

Water Lily said...

Aku tak de anak. Anak kucing boleh masuk tak dalam ini cerita?

Ka;au tak boleh kira, wajar sejuta kali ragu nih ha ha..

Aku said...

GB,
dikira pantun juga ke?
Hahaha...



SMM,
lagi teruk... kakakaka



Kak Lily,
kalau dikirakan komen Tasek, mungkin perlulah kut... hahaha

sepa said...

ko dah 4 series. aku belum.

nak dpt 10 anak, mau sampai 6-series, dan mgkn 7-series.

*er... tuan CieM dah 7 series...!!! :p

Aku said...

sepa,
mana ada weh... aku masih peugot 206 laa...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com