Saturday, September 22, 2012

Catatan Sepi Pagi Ini...

.


Pagi ini bangun aku disapa oleh semirbit angin sejuk lantaran hujan awal subuh tadi.
Kesannya amat mujarab bila digandingkan dengan nasi lemak kukus berbungkus daun pisang Kak Sal.
Dan secangkir kopi suam, dihidang menggunakan koleh Vantage yang tertera "Happy Mother's Day".
Terkesan sungguh aku pagi ini apabila langit mendung dan renjis nipis hujan menapis.
Hidangan alam pagi ini kepada aku telah menutup imej zigurat-zigurat cinta yang aku lukis malam tadi.
Terkelam aku dalam jaga pagi ini, sambil ditemani lagu "Until it sleeps" dari album 'Load'.




Where do I take this pain of mine
I run but it stays right by my side
So tear me open and pour me out
There's things inside that scream and shout
And the pain still hates me
So hold me until it sleeps

Just like the curse, just like the stray
You feed it once and now it stays
Now it stays

So tear me open but beware
There's things inside without a care
And the dirt still stains me
So wash me until I'm clean


So tell me why you've chosen me
Don't want your grip, don't want your greed
Don't want it

I'll tear me open make you gone
No more can you hurt anyone
And the fear still shakes me
So hold me, until it sleeps

I'll tear me open make you gone
No longer will you hurt anyone
And the hate still shames me
SO HOLD ME UNTIL IT SLEEPS.





.

13 comments:

Lady Windsor said...

ok intro ko tu penuh dengan metafora...it style penulisan yg aku suka juga..

Nizam.Ariff said...

LW,
ye ke?
erm.... aku nak tulis yg busuk-busuk pulak la lepas ni, tgk lak camner reaksi.... hahaha

paripariputih said...

ayat ko perghhh! buat aku berfikir... sbb terlalu puitis h aha ha >..<

Nizam.Ariff said...

PPP,
camner ko boleh fikir
sedangkan masa aku tulis aku pun tak tau apa yg aku fikirkan sebenarnya..
kakakakakaka...

Lady Windsor said...

what??busuk2...ahhh takmo lah...tak puitis la weii kalo busuk2..

Nizam.Ariff said...

LW,
hah.. itulah seninya...cabarannya ialah bagaimana mahu membangkit aroma wangi dari bau busuk...
nanti aku cuba buat, ko baca eh...

weh.. mana ko punya cerita?

Lady Windsor said...

Sat sat aku la ni sedang berfoya2 seadanya dengan chef2 yg sangat menyelerakan...errr maksud aku masakan yg mereka buat yer, bukannya mereka.

Aku nak ambik mood nak warmup buat citer serial killer...

Lady Windsor said...

Aku baca novel Salina hampir nak termunttt tang dia citer pasal kekotoran kampung kambing...

Nizam.Ariff said...

LW,
meyelerakan?
pas-pas la kay aku seorang.. err... sikit. kah kah kah kah.

Ada banyak entri aku lama2 dulu tentang 'kekotoran' perangai manusia dan kebusukkannya... aku tak tau nak kategorikan jenis apa sebab aku bukan orang sastera atau sains social tapi lebih kurang memberontak.... macam wujudnya golongan hippies sebab Vietnam, macam wujudnya muzik rock oleh american-afrika...

Lady Windsor said...

wahh tinggi ilmu tu..falsafah kekotoran perangai manusia...hmm sedap gak perkataan ni..

Nizam.Ariff said...

LW,
dulu2 la..
sekarang ni dah slow sikit.... hahaha

sepa said...

jauh berfantasi, bang.!

Nizam.Ariff said...

sepa,
sekali sekala....

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com