Wednesday, September 12, 2012

Man Made English - UPSR 2012 ...

.

UPSR esok ada paper BI dan Sains. Petang ini, aku temani anak mengulangkaji BI. Malam nanti Sains pula. Hmm... seronok juga bila belajar BI semula...

Yang ini...



 Juga yang ini.. .ini..



Name two striped animals?
>The cat and the dog (look at above, they just having their 'pleasure' - no clothes).

Name an instrument for telling direction?
>The boss.

A man who pretends to be good?
>A politician.

A stream which flows into a river?
>A Honda Stream which had an accident on a bridge.

Fish with the bones taken out?
>Dead fish.

Two creatures which see well in the dark?
>Pocong and Pontianak.

Name any American Money?
>Black money.

What do we call the breaking of a bone?
>An Ambulance.



Name two shellfish?
> Shellfishes.

What is the flesh of a sheep called?
> Lamb Chop.

An instrument which measure heat and cold?
> A doctor.

Name five of human senses?
> Common sense, nonsense, no sense at all...

How does a fish breathe in water?
> Oxygen



A person who cannot hear or speak?
> A dead person.

Goods taken into a country?
> Rokok Gudang Garam

What is an astronaut?
>Astro boy

Name quick ways of sending messages?
> Spank and kick-butt

Place where gas is stored?
> Stomach.

A rotating device that pushes along a ship or aircraft?
> Defective compass

What is a tripod?
> An old man.

Why was Peter Pan different from other children?
> He has Luna

What is a life buoy?
> A soap.

Name an animal with a very long neck?
>Snake

What is a nightmare?
> UPSR.



Oh my English!





.

15 comments:

LelakiSemalam said...

hahaha!

Nizam.Ariff said...

lelakisemalam,
tolong jangan jawab macam tu.... hahaha

Lady Windsor said...

ko tau tak, aku masih kumpul dan baca keratan akhbar belajar BI di halaman Didik dan Akhbar Dalam Darjah Berita Harian..biarlah orang nak kata apa pun...

Nizam.Ariff said...

LW,
Eh... kenapa ek?

ckLah @xiiinam said...

Haih...siapa pandai pndai tambah jawapan E tu? Haha...

***teringat masa jaga budak kelas hujung percubaan SPM hari tu. Soalan mengarahkan 'tandakan A jika betul dan tandakan B jika salah'. Dia dengan kerut dahi dan wajah merengusnya lambai ckLah, dan bila datang dekat dia tanya 'Habis, kalau saya nak jawab C dengan D macam mana cikgu?', sambil menunjal nunjal kertas OMR yang dah sedia ada A, B, c, dan D....

Aduhai.....

Nizam.Ariff said...

cklah,
haah la... sebab kat kertas jawapan ada C dan D?

Hahhaa... lariiiiiiiii......

Lady Windsor said...

tak de apa...saja...sebab aku tak pandai BI pong..

sepa said...

kahkahkah...!

'Defective compass' tuh dak Capt Jack Sparrow jeh yg ada.! :P

*kejap. nak tanya. ko jd ygbelajar ke ygmengajar.?! hehehe

bukankosong said...

ada certain, logik gak jawapannya

Nizam.Ariff said...

LW,
oooo.. aku ingat ko ada kenangan terindah....


sepa,
mula2 aku yg mengajar lepas tu aku yg lebih2... anak aku alih tempat lain sebab aku dah took over buku tu... hahaha



bukankosong,
ye... ada jawapan yang logik...

LydSunshine said...

LOL. Melampau jawapan. Luna Maya eh?

tasekM said...

ko jgn ngajor bukan2 ke arep eh...

Nizam.Ariff said...

LyDS,
hehehe... tu jawapan bapaknyer...


TM,
tak.. aku main2 jer... keh keh keh

ASH said...

Aku risau kan si Ariff..
Abes lerr..
.
.
.
.
.
Arif, kamu tak baca blog BAPAK kamu nih, kan?!

Nizam.Ariff said...

ash,
aku suruh dia baca sambil tutup mata... hehehe

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com