Tuesday, November 6, 2012

Loceng diistilahkan dengan 'maut' bagi masyarakat Cina? Benarkah?

.



Sebuah katil yang bercadar kain putih, bersarung bantal warna putih dan sebuah loceng.
Itu yang menjadi teman aku 3 kali seminggu.
Itu bukan pekerjaan baru aku. Aku bukan pekerja... yang menekan loceng setiap kali servis habis dan menjerit "Nextt!". Dan bukan pula aku dikerjakan.




Dan loceng itu ada sebenarnya digunakan untuk meminta bantuan.
Dan ada imej kesakitan di loceng itu.




.

10 comments:

Kakzakie said...

Kalau di klinik ada juga diguna bagi doktor memanggil nurse utk panggil the next patient to enter the consultation room..

tasekM said...

ko tingggg nk mintak bantuan apa je...?

:D





.

Aishah Jahirah said...

kat kaunter pun ada je guna loceng lagi...kat farmasi klinik pun ada..

ckLah @xiiinam said...

Alah kesiannya dia...kau sakit apa Zam?

Err....cerita betul ni. Waktu anak ckLah Bin, berkhatan masa umur dia 6 tahun dulu, abahnya bagi loceng sebiji macam bini, unguk fungsi yang sama. Sungguh!






:-)

ckLah @xiiinam said...

ooooooops, 'macam bini' sepatutnya ' macam gini'! Jauh pula larinya jemariku menyentuh aksara. Hahaha

Nizam.Ariff said...

kakzakie,
oo.. betul.
yang ni pun kat klinik fisio..




TM,
aku tekan 'tinggg..!' sebab aku nak kan perhatian nurse.... keh keh keh.


Aishah J,
Kat kedai tabib Cina pun ada gak... untuk panggil tabib (sila tekan sekali sahaja dan kami datang)... hahaha



cklah,
terkejut juga bila aku baca 'macam bini'... baru sunat dah buat loceng macam bini.... hahaha


sepa said...

yer yer aku nampak loceng itu ada mata yg menyala... dan bertocang kepala.!!!

...

Nizam.Ariff said...

sepa,
sanggup ko kata aku ada bela jin, oh sahabatku Sepa... huhuhuhu

Kesuma Angsana said...

entahlah kalau kat spital biasanyer jenis button yg tekan2 hehehe

Nizam.Ariff said...

KA,
tu spital swasta kut... hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com