Friday, March 8, 2013

Selangka...

.

Tiap-tiap pagi, selama aku bekerja di sini, sudah menjadi budaya organisasi untuk mengadakan 'morning market' atau 'morning meeting'. Biasanya, aktiviti yang bermula tepat jam 8.00am ini akan berakhir dalam 10-15 sahaja. Tetapi, sudah menjadi budaya jabatan kami, 'morning meeting' kami biasanya mengambil masa selama 1 jam.

Pagi tadi, ketika menunggu giliran untuk memberi laporan (verbal updates), aku melukiskan sesuatu di dalam buku nota. Kejap tadi, aku salin semula lukisan itu ke dalam bentuk digital untuk aku abadikan di sini...




Tiada maksud apa-apa. Sengaja aku lukis...





.

15 comments:

smbotak said...

ni mesti ada sesiapa kat dalam bilik meeting tu yang kau tengok secara x-ray. tapi terlajak sampai ke tulang pulak...

Kniedaz said...

Ko kena minum susu lebih...

Nizam.Ariff said...

SM,
aku rasa itu gambar selangka aku sendiri kut, sebab hari ni aku pegi betulkan ntulang belakang lagi...


Kniedaz,
Susu dah mahal...

Ellie Mariana Abdullah said...

susu mahal gila tapi sejak akak patah tulang, itu je yang abang ko beli.

Akak curik2 minum kopi kat kantin banyak2 ha ha..

tasekM said...

ruas tulang belakang ko nampak macam err takde mendelah...


:p



.

Nizam.Ariff said...

TM,
Macam tempe?

hahaha

Nizam.Ariff said...

Waterlily,
Susu kantin tu susu campuran lemak kelapa sawit kan?

sepa said...

aku nampak macam tattoo jeh tuh. anak aku kata : tulang kaler putih.! hehehe

Nizam.Ariff said...

sepa,
aku tengok macam lipan bara pun ada.... hahaha

sepa said...

Aku dah tulis ttg sejarah yg ko nak aku tulis tuh... pendek jeh tapi... ada peluang aku tulis lagi...

ko ke sini : http://hasribinhasfa.blogspot.com/2013/03/di-malaysia-ada-hang-tuah.html


.

Nizam.Ariff said...

sepa,
dah..
dan aku dah bagi ko link ke berita Philipines

ardz marn said...

bilangan tulang tu bukan sepatutnya ganjil ke?

Nizam.Ariff said...

ardz marn,
Ko kira ke?
Aku lukis aku tak kira pun.... hahaha

Lady Windsor said...

hmm tangan ko memang ada art stroke yang bagus..sebab aku faham apa yg ko nak lukis..kehkehkeh!

Nizam.Ariff said...

LW,
Pasal sakit aku ek?
Hahaha...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com