Thursday, March 21, 2013

Treat for lunch... really?

.

Hari ni kite nak lunch makan nasik goyeng...!

Tapi, tadi masa nak buat ayer teh wanni kat pantri, kite jumpa paket sos cili orang punya ... fuiyooo! tapi kite cakap sengsorang kite je.

Lepas tu kan, kite jumpa pulak serbuk cheese orang punya... fuiyooooo! kite kata lagi kuat tapi kite cakap sengsorang kite gak.

Kendian, kite tanya kat diri kite sendiri, kalau nasi goyeng campor dengan serbuk cheese mungkin lagi sedap kut. Kalau guna sos cili tu dah biasa. Apa kata kite cuba serbuk cheese pulak? Lepas tu, kite pun tak jadi ambik paket sos cili. Kite letak balik elok-elok paket sos cili tu kat tempat asal kat pantri tu sebab itu orang punya.

Kita nak tabur serbuk cheese kat nasi goyeng.






Fuiiiiyooooo...!

Jap, kite nak lap ayer liyur kite jap sebab bila kite kata 'fuiiiyooo', ayer liyur kite sembur-sembur macam dragon...





.

19 comments:

Tijah said...

eee nasik goyeng plain tu dah sedia sedap. Letak cis jd tah hapa2 kang

Nizam.Ariff said...

Tijah,
kite nak cuba gak....
kalau kite sakit peyut, kita sapulah minyak angin...

Ellie Mariana Abdullah said...

Betul ke kite bace blog Nijam Ayef ni ha ha ha

Daddy Ziyyad said...

apsal aku baru tau mekdi ada product macam tu ha?

Nizam.Ariff said...

Waterlily,
yee... betul nih... jom makan nasi goyeng...

Nizam.Ariff said...

Daddy Ziyyad,
Sebab ko dah boikot McD kut.... hahaha

Kniedaz said...

cis....tak sedap
! Nasi goyeng makan ngan sambal belacan sedap la


alienpakailipstick said...

diri ko yg mana satu ni tulis blog hari ni heh??

alienpakailipstick said...

diri ko yg mana satu ni tulis blog hari ni heh??

alienpakailipstick said...

diri ko yg mana satu ni tulis blog hari ni heh??

Nizam.Ariff said...

kniedaz,
haah, betul...
sedap makan dengan sos cili gak... hahaha



alienpakailipstick,
diri aku yang sasma, yang dulu yang kau pernah kenali.... hehehe

tasekM said...

sisi lain nizam = manja dan mengada kuat.

:p



.

Nizam.Ariff said...

TM,
*jelir lidah panjang2*

aza ni said...

kg koh ada sos cili

-hazen said...

baca

Nizam.Ariff said...

azani,
Buatan org Cina kan?


hazen,
Thanks


sepa said...

ko tak lap hingus.?!


.

Nizam.Ariff said...

sepa,
tak... aku sedut balik je.. telan

aza ni said...

mungkin kot? cuma ternampak iklan masa cari maklumat tentang kg koh,

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com