Tuesday, June 18, 2013

Dunia sudah berganjak dari sistemnya...

.

Sepatutnya inilah yang dicetak pada kotak-kotak rokok sebagai sebahagian kempen pencegahan.




sumber imej dari handphone kawan dan dia dapat dari seorang kawan dan
dia pula dapat dari seorang kenalan... dan seterusnya


Sebab ada seorang kawan berkata, foto-foto iklan pada kotak rokok itu penuh seni dan dia membelinya untuk dikumpul menjadi koleksi lengkap.

Ah! Dunia.... macam-macam.





.

12 comments:

cheqna said...

hubby cheqna salah sorang perokok...
berdoa jela moga terbuka hatinya untuk berhenti

Nizam.Ariff said...

cheqna,
doakan aku sekali...
dan semua perokok lainnya ek...

tasekM said...

berhentilah merokok wahai perokok2...




.

Kniedaz said...

dah buh gambar ngeri pun masih selamba je hisap..camna tu?
Mr hubby lama tak merokok.. ^_^

the malay male said...

haha, macam macam.

aza ni said...

errr...

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

hahaha , mmg tak merokok la jawabnya
tp , let say kalau bnd ni diletak kat kotak merokok , rasanya perokok tetap tak akan berenti merokok...hehe
lain la kalau letak racun tikus dalam rokok , yg tu confirm brenti kot..

Nizam.Ariff said...

TM,
Ya.. ya...seruan dan rayuan yang sungguh menusuk paru-paru...


Kniedaz,
tu la namanya ketagih...
jangankan rokok, sesetengah orang ketagih kaffein pun ada.. padahal banyak air lain boleh diminum...


The malay male,
rasa2nya kalau betul papan tanda tu wujud, mesti dekat2 gudang minyak tanah kut... hahaha



azani,
ko dah tak isap kan?
errr... maksud aku, isap rokok...



Nang,
kalau letak racun tikus, dia kuis je racun tu lepas tu dia hisap la... hahaha









cik kaki ketawe said...

WEHH aku memang setuju habis lah kan...elok tulis kat situ 'sekali anda hisap selangkah anda menuju tanah perkuburan" aku memang anti habis dengan orang merokok wehh...

=)

Nizam.Ariff said...

cik kaki ketawe,
biasanya la kan.. biasanya...
apa yang orang kata tak nak, orang macam itulah nanti yang dapat.... hahahaha

gadisBunga™ said...

rokok tak sedap la wehhhh!

Nizam.Ariff said...

GB,
mana ada rokok yang sedap pun... curut pun tak sedap...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com