Monday, June 24, 2013

Pada hari itu, bumi pun menceritakan segala-galanya...

.


MELBOURNE, June 24 (Bernama) -- The planet has been building up temperatures at the rate of four Hiroshima bombs of heat every second, and it's all our fault, say climate scientists ...

... Humans are emitting more carbon dioxide into the atmosphere than any other time in history, the Australian Associated Press reports John Cook, from the Global Change Institute at the University of Queensland, as saying.

"All these heat-trapping greenhouse gases in our atmosphere mean ... our planet has been building up heat at the rate of about four Hiroshima bombs every second - consider that going continuously for several decades."

In a speech on extreme weather in Sydney, Cook said about 90 per cent of global warming was going into the oceans, which act like a natural thermometer along with changes in land, ice, and animal species.

Distributions of trees are shifting towards cooler areas such as the poles or mountains, and animal species are responding to global warming by mating earlier in the year.

"This isn't because animals are getting randier, it's because the seasons themselves are shifting," Cook is reported as saying.....
..... Cook said studies have tried to put a number on how much of global warming is caused by humans, "and the rough answer is, all of it".

"Global Climate Change Like Atom Bomb, Scientists Say", 2013 from Bernama News




Petikan dari NIKMAT YANG BERUBAH ... nukilan daripada raina22.mywapblog.com

”Telah nampak kerusakan di darat dan di laut disebabkan karena perbuatan tangan manusia, supaya Allah merasakan kepada mereka sebahagian dari (akibat) perbuatan mereka, agar mereka kembali (ke jalan yang benar).”(QS. ar-Rum [30]: 41).


Karena itu, marilah kita senantiasa berdoa, seperti doa yang diajarkan Rasulullah Saw sebagai berikut:

“Ya Allah sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari hilangnya nikmat, dari azab yang datang tiba-tiba, berubahnya keselamatan yang diberikan oleh-Mu dan dari semua kemurkaan-Mu. ”(HR. Muslim).






.

7 comments:

Daddy Ziyyad said...

sekarang ni sebab jerebu teruk, mmg rasa macam effect greenhouse yg critical kat luar rumah!

tasekM said...

nak doa gak...



“Ya Allah sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari hilangnya nikmat, dari azab yang datang tiba-tiba, berubahnya keselamatan yang diberikan oleh-Mu dan dari semua kemurkaan-Mu. ”




melaka jerebu teruk.
aku sakit tekak n gatal mata.


.

Nizam.Ariff said...

Daddy Ziyyad,
Aku teringatkan kisah Ad-Dukhan je... hahaha



TM,
Aminnn... aku pun ikut sekalil doa tu.

Jom sama-sama kita semua berdoa, biar tambah berkat...

Ariff terkurung dalam rumah, tak sekolah. Dia ada asma, takut gak kalau dia kena ...

cinta said...

teringat pulak zaman sekolah dulu ada ayat ni dalam bab larangan membuat kerosakan di muka bumi.

Nizam.Ariff said...

cinta,
ya, menjadi salah satu dalil untuk dihafal...

sepa said...

ko cadangkan kat tuan PieM, untuk isytihar satu hari cuti umum, bg memperingati jerebu...

Nizam.Ariff said...

sepa,
tak bleh... tarikh jerebu tu brubah-ubah...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com