Saturday, June 1, 2013

Takoyaki yang berhantu...

.

Cuba perhatikan empingan-empingan ikan salai ( yang seperti dedaun kering itu).
Kelihatan melintuk-liuk seperti pacat laparkan darah selepas hujan.
Dan gerakkan itu bukan kerana kipas angin.
Tiada kipas angin.
Jangan kata aku tiup-tiup pula, takde maknanya aku nak tiup.


video



Penjelasan saintifik diperlukan.





.

9 comments:

gadisBunga™ said...

tengah panas ke takoyaki tu? kot udara panas keluar dari liang dan kebetulan menghembus ke bonito flakes tu.

atau korang memang duduk betul betul bilah aircond menghala ke korang?

*ok, sebenarnya aku banyak kali jadi gini. gelas/cawan aku gerak sendiri atas meja, padahal meja dan gelas sama-sama kering. hantu...

Nizam.Ariff said...

GB,
ooo... perolakan udara panas dari takoyaki tu ek....

sudipVSsenduk said...

dulu sVs buka gerai jual takoyaki di eye on malaysia tasik titiwangsa... masyuuuk. Melambai2 fish flakes yg nipis pipih tu panggil pengunjung.

Nizam.Ariff said...

sudip,
sekarang tak buat lagi kah?
kalau dah masyuk, teruskan je la..

sudipVSsenduk said...

tak dapat nak kejar 2 benda dlm 1 masa.. tu tak campur perangai staff yg macam2, lari dr rumah, kes polis, bla bla.. Bila ambil pekerja baru kena train dr mula, banyak dugaan. Akhirnya masak utk anak2 & bila ada family gathering je.

ASH said...

Takoyaki?
.
.
.
Tak do laki aku tau...

Nizam.Ariff said...

sudip,
Ooo... cabarannya banyak rupa2nya... aku tak tau sebab tak pernah berniaga ni..



Ash,
takpe, tak perlu tahu...
macam cekodok tepung je...

Lady Windsor said...

aku suka takoyaki ni...ehh teringat nama takiyudin pulak...nak sama kan..hehe

Nizam.Ariff said...

LW,
bukan ke Taqiyuddin? aku pun macam pernah dengar je...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com