Monday, July 29, 2013

Sama sedondon memeriahkan suasana

.


Corak kain hampir serupa...


satu untuk dipakai malam dan satu untuk ke pejabat tapi...

Menjadi seorang lelaki, secara umumnya, tidak kisah sangat dalam hal-hal begitu.
Menjaga seorang lelaki, pada umumnya, tidaklah susah sangat dalam hal-hal begitu.

Aku mencari, memilih dan membeli pakaian secara purata tidak lebih 30 minit.
Ini kerana, jika tak nampak apa yang dikenankan, aku terus melangkah keluar.
Dan biasanya aku tentukan apa yang aku mahu cari.
Kemudian aku fikirkan tempat-tempat yang mungkin ada dan barulah aku pergi.
Amat jarang sekali aku buat 'window shopping'.

Tapi, itulah jadinya...
Sudah berbulan pakai, baru kelmarin perasan...



.

20 comments:

Kniedaz said...

hehehe...eloklah tu..satu di dalam, satu di luar... :P

ummuaidan said...

hehehe..eloklah camtuh ..apapun boleh kan..kalau laki aku, pegi 2,3 bandar pun blom tentu lg jumpa yg berkenan..huhuh

t.a.t.a said...

x pe. pakai pun kat rumah. orang tak tau. mama je tau.

t.a.t.a said...

eh, tapi sekarang satu donia dah tau dah.

jeb said...

cuba try pakai sedondon macam ni gi ofis bro..

Nizam.Ariff said...

Kniedaz,
sendiri mau tau.. hahaha


Ummuaidan,
Huh? camtu sekali kena pusing baru jumpa?


Tata,
takpe... tak melekat kat otot daging tubuh aku pada masa tu..,


Jeb,
nantilah aku cari seluar yang panjang... kalau aku pakai yang dalam tu pun tak ada org perasan kat ofis... hahaha

t.a.t.a said...

seriyes aku tak faham reply kau pasal comment aku.


dan..



tak perlu terang kan.



aku tak nak faham.


CiKPuaNLawA said...

buat pakai raya pon boleh... hahahaaa....

kena cari satu lagi... sarung bantal yang macam nih...

eyhh... larikkk.....

Nizam.Ariff said...

CPL,
jahat ek.. tapi,ye la... kalau cadar dan sarung bantal pun corak sama, kalau tidor nanti tak ada orang perasan pun.. kakaka

sepa said...

eh... memang seruper.

kejap nak tanya.
cadar?
langsir?
table runner?
selimut?
towel?
...sama corak jugak ker.?!

maklumla kan, nak senang kerja, beli satu kayu kain... buat tuk semua yer... :)


.

Nizam.Ariff said...

Sepa,
bukan satu kayu kain buat semua... itu kurang jimat lagi.

Nak lebih jimat, mula2 beli untuk cadar, lepas tu dibuat langsir, lepas tu potong kecik lagi jadi baju lepas tu potong kecik lagi jadi spender.... baru jimat... kakaka

Daddy Ziyyad said...

Bahahahaha..
Kau ada boxer polka dot tak?

Nizam.Ariff said...

Daddy Ziyyad,
belum lagi... seksi sangat la
Im too seksi for polkadot..

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

dalam banyak-banyak pasal lelaki , pasal lelaki shopping la aku palimg suka...sekejap dan pantas...haha

secangkir madu merah said...

hehehe.. dah berbulan baru perasan ek... hehehe... ada gak org yg baju kurung dia lebih kurang sama dgn kain langsir, mula2 tak perasan gak tp bila amek gambar dekat dgn tingkap baru perasan hehehehe....

gadisBunga™ said...

hmm...boleh dipadankan bersama tuh. heheheh~

BUNDA a.k.a KN said...

keluarga bunda belum pernah pakai sedondon ni...

Nizam.Ariff said...

Nang,
Ya, tu sebab aku pun lelaki...hahaha



SMM,
'dia' tu akak kan? kan?
hahahaa


GB,
NAnti-nanti nak cari corak sedondon yang lain pulak la...


Bunda,
Kalau pakai pun tak nampak sebab satu kat dalam satu kat luar,... hahaha

aza ni said...

janji engkau selesa

Nizam.Ariff said...

azani,
yaa... janji selesa.

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com