Friday, September 20, 2013

Gambar-gambar ini bersuara bagi pihak aku...

.


Ini bukan Pisang Emas. Aku panggil Pisang Bantan. Santapan di pagi Jumaat.
Aku tak tahu apa kaitan pisang dan hari Jumaat.


Kawan aku kata, terapi air bagus untuk kesihatan. Tapi bukan diminum banyak-banyak
sekaligus. Ia diminum seteguk demi seteguk tapi kerap... setiap 30 minit misalnya.




.

12 comments:

Irfa said...

eh satu kebetulan
hampir sama tajuk en3 kita hari ni
hihi

Daddy Ziyyad said...

sebab masjid selalu letak pisang free setiap jumaat :)

JunAina said...

My hubby panggil pisang Bentan. Ada bersikat2 kat rumah tapi tanam sendirilah...ngeee...

Nizam.Ariff said...

irfa,
ye ke?
hmm... nampak gayanya, entah macam mana, signal kita bertaut...


Daddy Ziyyad,
Aku jarang dapat sebab malas nak berebut dengan bangla.... hahaha


JunAina,
Hah... mungkin nama sebenarnya pisang Bentan la kut... sedap kan?

Lady Windsor said...

salam bro
aku tau pisang je..semua pisang aku buat kuih jemput2..

ummuaidan said...

pisang tuh semuanya habes tuk breakfast ker? goreng pun sodap tuh nampaknya..

cinta said...

Mohon buat entri ttg jenis2 pisang. Pernah goreng pisangapentah dan hasil tak cantik. Mungkin x sesuai digoreng.

BUNDA a.k.a KN said...

pisang sinonim ngn sedekah kat masjid malam jumaat...

sepa said...

pisang tuh buh dalam pinggan bro.!

.

t.a.t.a said...

aku panggil ia pisang lemak manis. pisang ni sedapnya makan macam tu aje, tak pernah pulak nak goreng.

my urologist said that minum air banyak memang bagus, tapi jangan minum sekali gus banyak nya. our kidneys might not hold the pressure and could burst.

ASH said...

Hmmmm

Nizam.Ariff said...

LW,
Sis, pisang emas pun sedap ke kalau dijemput-jemputkan?


Ummuaidan,
Tak, aku letak atas meja semasa meeting, kami meeting sambil kunyah pisang.... hehehe


Cinta,
Alaaa... aku pun bukan kenal jenis2 pisang ni...


Bunda,
Ya, dan aku tak tahu kenapa...


Sepa,
Tak sempat... dalam plastik pun dan kena selok sorang sebiji.. demi sebijik.. demi sebijik...


Tata,
Burst???
Alamakkkk.... but it was a good sharing though..


Ash,
dah dapat?
Dah dapat?
Dah dapat?
Kakaka.. kalau tak dapat, tak ada copy lain dah.... yg ada pun org punya...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com