Wednesday, September 25, 2013

Kecoh di satu senja yang merah....

.

Pada suatu hari, di satu senja di RnR Behrang menuju arah Selatan, aku singgah meluruskan pinggang. Di deretan pokok-pokok itu, tiba-tiba suara aku tenggelam, tiba-tiba hilang ditelan makhluk alam...



video



Apa yang diriuhkan sangat, aku pun tak tahu.

Mungkin Cik Senah kata "Itu dahan akuuuuu....."
Mungkin Cik Wok balas "Ayuuuuuuuuuu..... aku yang duluan.."
Mungkin Bang Tapa tanya "Bini-bini aku manaaaaaa...?"
Mungkin Tok Aji balas "Dia orang dah pilih dahan lain, dahan ko dah tak best!"
Mungkin Hasri bertanya pula "Mana Tok Aji tau dahan Bang Tapa dah tak best...?"





.

5 comments:

sepa said...

sori bro, signal tak kuat kat sini.! tak bulih nak play video tuh...!

depa tatau dahan si Hasri tuh camner bro?! hahaha


.

che mid said...

Ha, burung pun tau balik tempat masing-masing. yang kelakar tu sempat tanya, bini-bini mana? ait, takkan nak longgok bini setempat kut??

Nizam.Ariff said...

Sepa,
Cer suh Hasri tunjuk pokok Cengal dia cemana.... hahaha


che mid,
sebab bersepah-sepahlah tu dia tak pandai nak cari bini-bininya... rupa seakan-akan serupa je... hahaha

t.a.t.a said...

macam mana Hasri boleh masuk dalam ini cerita?

Nizam.Ariff said...

Tata,
sebab dia suka tengok burung...
kan Hasri? kan? kan? kan?

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com