Thursday, October 10, 2013

Cerita ringkas bergambar

.


Pada satu hari yang indah, uda dan dara seronok menghabiskan usia muda.


Salah seorang dara terasa dunia ini indah apabila dikelilingi oleh semua uda-uda.


Akhirnya, dia ditinggalkan oleh semua uda-uda di satu tempat yang asing.


Tahulah dia bahawa dia telah pun dibuang ke longkang setelah menjadi sepah.


Sedangkan si uda pergi mencari dara-dara lagi...




.

15 comments:

Ummu Amar said...

uda dan dara..bukankah uda setia?heheheh

CiKPuaNLawA said...

uda tidak membuang dara.... malah di simpan... di biarkan tapi... ;(

Kniedaz said...

Aku inga batu batu tu uda hehe

sepa said...

aku suka watermark tu... :)

ko nih! teruna dara la bang.!


.

Puteri Purnama said...

alahai..sedihnya.
Terimakasih nizam.Boleh ke akak copy entry ini utk.dijadikan bahan p&p, mudah difahami oleh gadis2 bawah umur ni.Terimakasih Nizam.

t.a.t.a said...

bila masa kau bermain-main dengan bunga-bunga ni Zam? cantik la batu-batu tu semua.

Nizam.Ariff said...

Ummu,
Citer yang ni lain sikit... uda moden la katakan... hahaha


CPL,
Oooo... intepretasi yang lain, bagus gak idea tu... ya la, gambar bukan ke ada 1001 cerita...


kniedaz,
Kah kah kah....


Sepa,
Aku tak pasti uda tu masih teruna atau tak... hahaha


Puteri,
Silakan... silakan.
Demi kesejahteraan semua...


Tata,
Hari-hari ada bunga-bunga tu sebab ada kat tepi rumah.... tapi bukan hari-hari aku usung kamera nak ambik gambar la...

tasekM said...

amboi amboi amboiiiii uda!!!


.

Nizam.Ariff said...

TM,
dah nama pun uda.....

Daddy Ziyyad said...

Uda bohjan..
Wakakakakaka

Temuk said...

Uda sentiasa berUDAra saluran pernafasannya. Segarlah dia. Dara sentiasa kena DERA hatinya. Longlailah dia. Kapan nak ada keadilan ni?

Lady Windsor said...

aku ingatkan salah masuk blog, macam tasekM punya blog..gambor bebesor..

Nizam.Ariff said...

Daddy Ziyyad,
Biohjan terlalu kasar bunyinya... kasanova lebih romantic dan seksi dan lebih sopan.. kakaka


Temuk,
Itu lah... yang lemah kena dipermain-mainkan jer...


LW,
Mana pulak tasekM.... dia mana suka warna pinky-pinky gini... dia suka warna hitam-hitam je... ganas la kunun.... kakaka

LydSunshine said...

hahaha... citer yg mendalam ni. Cantiknya dara dan uda tu.

Nizam.Ariff said...

LyDS,
cerita masyarakat ... hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com