Tuesday, October 29, 2013

Situasi pasca bajet 2014...kesannya.

.


 



"Pintu itu sentiasa terbuka untuk semua yang di dalam sini."

"Tapi...pintu tu tertutup, boss." Kata Hasri.

"Oh...dalam masa yang sama, kita tak mahu yang di luar sana masuk ke sini..."





.

11 comments:

cheqna said...

cuba mencari maksud yang tersirat =)

sudipVSsenduk said...

berfikir semasa main jigsaw puzzle lebih senang rasanya...

sepa said...

eh bro, macam nak kata : datang tak dipaksa, keluar tak dihalang jeh...!

.atau... fit it or pack-and-go...!!!

tak bulih bawak berbincang ker bro.?!

takdak "GIVE&TAKE" ker bro...! maner bulih jadi, meniaga rugi bro, untung sebelah pihak jer bro... maner boleh jadi, golongan eksekutif pertengahan, menyumbang dalam gaji yg sedang2 makan, untuk hebatkan elitis multinasional bro...! maner bulih jadi bro.! golongan eksekutif kelas pertengahan tidak dibela bro...!

.jugak...

apalah itu berim, bro.!...


.

cinta said...

hmmm.. hmmm.. (muka cam naruto angguk2 kunun2 paham)

jeb said...

Kira first in first out ke cane ni?

Daddy Ziyyad said...

aku sedang mencari cari pintu..moga pintu aku akan terbuka dalam 3- 4 tahun ini

t.a.t.a said...

hmmm... termenung sejenak memikirkan maksud kata² bos itu.

penanga bajet 2014 menjadikan para bos mengeluarkan kata² yang dalam maksudnya.

sepa said...

ringkasnya ko tulis bro...!!!

...kejap.! aku nak tambah. d blog aku tapi...



.

sepa said...

...dah siap bro.

ke ke sini : http://hasribinhasfa.blogspot.com/2013/10/situasi-pasca-bajet-2014kesannya-part-2.html

Nizam.Ariff said...

Cheqna.
Tak payah fikir jauh2 sangat...hehe

SvS.
Jawapan di depan mata...hehe

Sepa.
Kita bukan boleh buat apa2...

Cinta.
Ko faham tu..saja je kan?

Jeb.
Tak...L.I.F.O...tapi skrg ni terbalik...haha

D.Ziyyad.

Nizam.Ariff said...

D. Ziyyad.
Pintu dah lama terbuka dan terkatup sebenarnya...

Tata.
Sekali air bah, byk yang perlu diubah...

Sepa.
Aku takde apa lagi utk ditulis...silakan disambung...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com