Wednesday, October 30, 2013

To live another day... [updated]

.




"It is the same day everyday.
I am wearing the same shirt but with a different colour... maybe with a different tie too. Life goes on..."
 
 
nizam.ariff 




[Updated]


Pergi kerja, balik kerja. Laluan yang aku tempuh adalah sama. Setiap pagi jamnya sama... semuanya kerana aku bekerja mendapatkan rezeki imasih ditempat yang sama.

Tapi, perlukah aku menipu diri aku sendiri bahawa emosi, perasaan aku masih sama seperti dulu? Tidak. Emosi aku sudah tidak sama seperti dulu-dulu...

Oleh kerana emosi aku berubah, perangai aku juga berubah-ubah... bergantung kepada situasi pada hari itu.






.

19 comments:

Tijah said...

aah kan?

t.a.t.a said...

wait up!

same shirt but with a different color.



jap. nak imagine.




Nizam.Ariff said...

Tijah,
Hai Tijah!!!
Salam 1M.


Tata,
Hahaha...ia bukan straight forward macam tu... ia metafora kut... think wider.. hehehe

sudipVSsenduk said...

O2 & CO2 yg berlainan kita sedut & hembus

ummuaidan said...

agaknya baju tu blh die ker tukar2 kaler...hehe

t.a.t.a said...

haa la kot. multi-colors punya baju. yup.

LydSunshine said...

tshirt lusuh atau turun warna masa basuh.

Kniedaz said...

sama jenama tapi lain-lain kaler la tu ek?

Nizam.Ariff said...

SvS,
yang kita dapat tak sama yang kita keluarkan... gitu kan? Bernasss...


Ummuaidan,
Tak... hahahaa


Tata,
Nehi-nehi... hehehe


LyDS,
Mungkin juga... tapi.. tak! hahaha


Kniedaz,
Tak juga... hahaha

Nizam.Ariff said...

Ok laa...

Aku bagi maksud aku tu.. aku update entri as of petang ni..

Temuk said...

The perception that "Everyday the same day" may exist only in the mind of those who care very little about what happens around them. One pre-Socratic Greek philosopher, Heraclitus, considered a pioner of wisdom by some, once said that no one could ever step into the same stream twice.... because by the second time he did it, he would not be the same man, neither would it be the same river. Everything changes.... nothing remains still.... Hihi, boleh diterima tak Nizam cerito kakange iki?

Nizam.Ariff said...

Temuk,
Betul tu... itulah maksud tersiratnya. Walau pun aku masih bekerja di tempat yang sama tapi suasananya sudah berbeza...

sepa said...

belila baju baru bro.!

Nizam.Ariff said...

sepa,
aku tak tahu kedai mana yang bukak dan menjual dengan harga yang murah...

ko dah 2-3 kali tukar baju kan?

t.a.t.a said...

aku ada jumpa satu kedai ni. sehelai dia jual RM5.
5 helai RM10.

Nizam.Ariff said...

tata,
Hahaha... bundle ek?


Apa yang Sepa maksudkan itu ialah bertukar kerja. Baju yang dia maksudkan itu ialah uniform. Dia tahu aku ni pekerja kilang je. Kerja kilang ada uniform yang kompeni beri. Rata-rata industri perkilangann ada uniform masing-masing... yang di suruh tu sebenarnya aku berhenti pergi ke tempat lain...

t.a.t.a said...

haah, bundle.

wow tinggi nya bahasa Melayu korang. aku memang tak faham. huhu.

Nizam.Ariff said...

Tata,
Orang lama macam kita orang ni, kiasannya banyak dan panjang.... hahaha

sepa said...

bro... aku dah tukar 7 kali bro.! hahaha...

eh, salam kat bro tata. :)


.

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com