Wednesday, January 29, 2014

Belum pekena dah terasa...

.

Kawan ada pergi ke Utara Tanah air. Aku pesan jeruk ini...








Dan aku suka tag line dia tu.

Dan dia tulis bahawa dia menggunakan gula pasir dan bukan Sakarin (ibu gula).
Juga dia tulis bahawa dia menggunakan cuka epal (Apple Vinegar) dan bukan 'cuka buatan'.
Dan dia juga kata bahawa jeruknya tak menyebabkan batuk.

Dan aku suka...





.

23 comments:

oshinz said...

dah pekena memang nak lagi.. hehehe.

Daddy Ziyyad said...

tetap, aku tak nasihatkan makan selalu/banyak...Anyway, mmg sedap jeruk dia

JunAina said...

Balik dari Perlis ke Kajang sebelum exit apatah kat Penang tu baru2 ni nampak kedai Jeruk Pak Ali ni, harus balik CNY singgah beli.

DZZZ setahun sekali dua makan tak apa kot no...ahahhaa...

Rai Ourkizuna said...

ooo..kalau cuka apple baunya mesti foul sikit..

hafizi hamsan said...

xsesuai untuk ingatan jika masih belajar lagi.. kalau dah abis belajar boleh bedal hihihih

Nizam.Ariff said...

oshinz,
ketagih... nasib baik jauh.. hahaa


DaddyZ,
Ooo..ok... makan sekali sekala..


Junaina,
Jgn beli banyak2.... doctor dah bagi amaran tu..

Rai,
Tak de bau cuka yg menyengat tu tapi tekak terasa aman...

hafizi,
takpe... aku dah tua..
cuma anak aku la... aku kena bagi tau dia..

Cik MooMoo said...

Dh larat makan sebab tgok kedai dia hari2.....skrg buat buah tangan untuk kawan2 luar penang

Nizam.Ariff said...

cik moomoo,
ooo... org penang ka nih?

LydSunshine said...

dan aku pon suka. baru teringat ada satu tupperware kecik lagi dlm fridge kt umah aku. boleh la makan. last aku makan, anak aku meragam perut kembung. bila husband aku tanya, apa yang aku makan, aku kata mana ada...mana ada. org makan cam biasa je. lepas dah 2,3 hari baru mengaku. kehkeh.

Nizam.Ariff said...

lydS,
Ko memang!!!!
Kakaakaka...

Shamsiah Abdul Rahman said...

Aduhai.. telan air liur je la kami yg di sini dik..

Cik MooMoo said...

Kerja di Penang...4 tahun dh merasa jd dh kurang excited mcm dulu...hahaha

cinta said...

Aku bukan penggemar jeruk tapi brand pak ali ni mmg irresistable.

nae nematoda said...

jeruk ni la, satu2 nya bila makan, tak batuk..dulu, kalau makan jeruk yang biasa, batuk dia sampai nak tercabut rahim uh...

Nizam.Ariff said...

Shamsiah,
Takpe... bukan kenyang pun makannya... hahaha

Cik MooMoo,
Takpe, elok juga bagi kat kengkawan... ;)

Cinta,
Aku baru tau kisah Pak Ali ni...

Nang,
Betul... yg lain tu terasa perit pada tekak...

Kniedaz said...

bila ko dah duduk lama kat Penang, ko jadi tak lalu dan tak terasa nak makan..macam aku huhuhu

Nizam.Ariff said...

kniedaz,
Takpe, selang setahun nanti sedap balik...

Rapunzel Cikilolo said...

bawak la sini sikit...

hehe.

Nizam.Ariff said...

Rapunzel.
Sori...tak cukup, utk nafsu aku je ni...hahaha

Wan Ahmad Izudean said...

betol3. jeruk tu tak batuk macam makan jeruk dari thailand..terbaik!

t.a.t.a said...

Aku tak pernah makan dan tak suka makan jeruk. Gigi aku sensitif, jadi benda-benda macam tu aku elak. Lagi pun aku memang tak suka benda masam.

Eh zam, kau dah makan dah? Batuk tak?

tasekM said...

dalam peti ais aku punya banyak jeruk ni.
asal org pi penang... bg jeruk... aku simpan.
makannya sikit2. tp org bg banyak.
aku syak ada yg dah 2 tahun la.

haha.


.

Nizam.Ariff said...

Wan.
Ya..betul tu.

Tata.
Aku tak batuk buat masa ni..

Tasekm.
Aku syak itu dah jd tapai ...hehe

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com