Tuesday, March 11, 2014

Helang terbang tinggi...

.


Helang terbanglah kau tinggi
Pergilah kau susuri mentari, awal pagi
Sementelah embun menitis rezeki
Pergilah kau cari bahagia diri
Usah leka langit itu tinggi
Sudah lama terbang nanti
Jangan dilupa kami di bawah sini

Pulanglah.... kami telah lama menanti.






.

12 comments:

CiKPuaNLawA said...

macam lagu syarifah aini.... ;)

t.a.t.a said...

Ayat yang last tu memang menyentuh hati. Walaupun simple tapi berkesan.

Daddy Ziyyad said...

sempena MH370?

Nizam.Ariff said...

Cpl.
Terbang helang bebas...? Hehe.

Tata.
Ya, to sum-up everything...

DaddyZ.
Ya...begitulah..

Aishah Jahirah said...

Pulanglah helang kami di sini sentiasa menanti...
sedih..:(

Lady Windsor said...

sedih! walaupun tak de sorang pun yg aku kenal, tetap berasa sedih. so aku tak buka tv, apatah lagi baca paper. pasti kawan-kawan aku kat opis lama aku bersengkang mata dan x boleh off sebab nak kejar story ni..mari kita berdoa..mungkin ada di antara doa kita dan yang lain diangkatNya untuk mengembalikan yg hilang itu ke sisi kita semula..

Nizam.Ariff said...

Aishah.
Semakin hari cahaya semakin malap...

LW.
Apa yg nak dikejarkan...maklumat sehari 3 kali je keluar...yg lain hanyalah spekulasi dan teori...

Nur Syuhada said...

air mata setiap tangis sentiasa menemani demi mu
MH370..PULANGLAH..:)

Nizam.Ariff said...

Nur Syuhada,
Sedih seperti anak kecil menunggu ibu/ayahnya pulang...

aizamia3 said...

moga semua ahli keluarga mangsa terus kuat dan sabar dalam menanti kepulangan pesawat MH370.

Nizam.Ariff said...

aizamia,
mahu tak mahu mereka terpaksa terima ketentuan Tuhan...

Nizam.Ariff said...

aizamia,
mahu tak mahu mereka terpaksa terima ketentuan Tuhan...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com