Wednesday, April 9, 2014

Wasiat...

.





Akan sampai masanya... pada masanya... kita akan pergi meninggalkan yang kita sayangi di  dunia...




.

12 comments:

Rai Ourkizuna said...

alamak..takde wasiat lagi untuk anak anak...

Miza Lee said...

wasiat siapakah??

Mommy Suci said...

Jom visit & follow blog saya di http://mommysuci.blogspot.com

t.a.t.a said...

Mommy Suci, bukan itu hari dah tampal iklan ni di sini. Memang kerap tampal eh?


Hehe.

t.a.t.a said...

Zam, cakap pasal wasiat ni, baru-baru ni bos aku ada cerita. Sebenarnya kita digalakkan berwasiat secara verbal setiap kali kita nak berpergian. Sebab kita tak tahu apa akan terjadi pada kita.

So bila bos aku nak pergi jauh, dia tinggalkan wasiat pada aku pasal syarikat dan pasal family dia. Aku yang jadi tukang dengar ni pun terasa berat nya wasiat itu.

tasekM said...

aku tak ada harta.
wasiat hutang boleh..?

keh2.



.

Nizam.Ariff said...

Rai.
Takpe...pelan pelan buat...

Miza.
Wasiat kami berdua...
Bila baca bait bait ayat itu, terasa sayunya...


Tata.
Ya..betul tu tapi kalau dah mati, payah nk buktikan kpd mahkamah atau pej.agama atau agensi lain kalau xde hitam putihnya.


Tasekm.
Kalau hutang x payah diwasiat...itu dah jd tanggungjawab wasi/waris...

Su @ Aya said...

org2 muda sekrg ramai yg sedar pentingnya buat wasiat. saygnya org2 tua di kg, jarang berwasiat, dan akhirnya adik beradik, saudara mara sibuk berebutkan harta yg ditingglkan. dah la harta org2 tua kampung, banyak, tanah berelung2.

kisah benar berlaku di sekeliling aku.

Kniedaz said...

aku...xpernah buat lagi..huhu

Nizam.Ariff said...

Su,
itulah juga punca kesedaran aku... bila tengok ada orang yang terpaksa kejar mahkamah naik turun pejabat agensi kerajaan dan upah peguam... kena cari waris2 yang masih hidup....makan tahun... payah.. dan kosnya ribuan...

kniedaz,
elok dibuat... biar pun leceh...

Rapunzel Cikilolo said...

sedihnya.

hanya tinggal untuk chop je la?

Nizam.Ariff said...

Rapunzel.
Chop pun sudah...
Tinggal nak mati je blom lg...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com