Monday, September 22, 2014

Adap sopan 'buffet breakfast'...

.

Perkara-perkara yang perlu diperhatikan:






  • Ambil makanan yang perlu sahaja
  • Makanan-makanan yang ada bukan untuk 'food testing'
  • Semua yang ada bukan untuk kita seorang sahaja
  • Jangan sampai orang di belakang tak sempat merasa




.

8 comments:

Rai Ourkizuna said...

Trend yg selalu nampak.. Masa ambik macam kebulur 15 hari tak makan. Lastnya tak habis.. Benci tgk..

Daddy Ziyyad said...

Paling sedih, kau tgk masa BUFFET RAMADAN.

Habis roh Ramadan tu pergi begitu sahaja bila masuk waktu maghrib

Nizam.Ariff said...

Rai.
Haah...aku bercakap dr pengalaman juga nih....haha


Daddyz.
Kami sekeluarga pun dah lama tak berbuka di luar...leceh nk kejar itu ini...yg perempuan lg la kasihan...

nae nematoda said...

kalau buffet, benda free, memang ambik macam nak makan satu kampung....ye la, benda free, ambik banyak pastu tak habis, memang tak kisah pun

Nizam.Ariff said...

Nang,
Hah..itulah yang membuatkan kita lupa diri...

LydSunshine said...

eh, aku mmg setuju sgt dgn saranan2 ko ni. kena la ambil setakat mana kemampuan perut. kalo mampu, sila ukur luas perut kemudian kira luas makanan yang nak diambil tu, kemudian baru ambil ikut berapa luas perut je. kalo tak habis tu memang sakit je hati aku tgk.

Nizam.Ariff said...

Lyds.
Klu x habis tu mcm2 sebab keluar...manis sgt la, liat la, tawar la...hmmm....

Su @ Aya said...

juga applicable masa makan kenduri bro!

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com