Sunday, June 28, 2015

Bagaimana nak masak telur ikan Mayong?

.


Kali terakhir aku makan semasa aku kecil.
Lagenda telur ini telah diwar²kan oleh kawan
baru-baru ini. Jadi aku cari...

Pagi ini aku berjumpa. Tapi tak pasti cara nak
memasaknya. Kawan kata jangan digoreng, nanti
meletup. Ok...masak kari atau gulai lemak.





Tapi baunya amat.....uwekkk..!
Ada yang bau ikan...ada yang berbau hancing!
Bau ammonianya kuat. Sudah busuk agaknya.
Jadi, mana yang berbau ammonia tu dibuang.
Atau....memang itulah baunya???





.

4 comments:

ewanthology said...

ikan pun saya x berapa nak kenal..inikan pulak telur nya :-)

HeNRieTTa JoSe said...

biasa mak rietta dlu bli yang masih dalam kantung,direbus atau dikukus dahuku sebelum msak....baw mmg hanyir....

Rapunzel Cikilolo said...

kalau hanyir tak lalu la nak makan.

eeuuu

Nizam.Ariff said...

Ewan.
Haha.

HJ.
Ok...lenkali aku buat

Rap.
Iye...tutup hidung...telan je

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com