Monday, November 9, 2015

Tak guna mencari Nizam.ariff di alam maya..

.

Tadi aku perasan famous.
Jadi, aku pun google kata_cari 'nizam.ariff'.

Nah kau....memang berlambak banyak.
Tapi sayangnya, mereka bukan merujuk kpd aku.

Aku tak ada FB
Aku tak ada Tweeter
Aku tak ada Instagram.
Aku tak ada google+
Aku tak ada webpage sendiri

Dan kalau keluar wajah 'nizam.ariff',
sah itu bukan aku kerana tak ada wajah
aku dalam alam maya.
Aku kekalkan status elusif.
Aku selesa begitu.

Aku ada blog.
Dan blog aku sebenarnya 'akuyangakut'.
Bukannya nizam.ariff.
'nizam.ariff' adalah nama yang aku guna.
Tapi nama aku bukan Nizam Ariff, atau
Nizam Ariffin, atau Nizam bin Ariffin.
Nama aku Nizam.

Aku ada Flicker guna nama nizam.ariff
Tapi dah bertahun tak berjengah.

Selain dari itu, itu bukan aku.
Disklaimer.




.

6 comments:

Etuza Etuza said...

Asalam..tak apa ..yg penting ada blog..sebenarnya paling selamat tak letak gambar apa2 jika itu yang dirasakan. Yg kongsi gambar tu ..just kenangan dia...

Nizam.Ariff said...

Etuza.
Wsalam. Ya, itulah tujuannya...

cinta said...

Aku juga asalnya xde fb.
Tp thn ni akhirnya terpaksa juga buka akaun.
Sebab nk stalk. Hehe..

Nizam.Ariff said...

Cinta.
Hmm....idea yg bernas....haha

sharamli said...

baru ingat nak add kat fb

Nizam.Ariff said...

Sha.
Ceh....haha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com