Wednesday, August 17, 2016

Why Superman is a super man

.

Pagi ni aku bangun dengan berat sekali. Mata masih digayuti tidur, kepala masih diselubungi selimut.

Aku syak ini bahana mimpi malam tadi.

Malam tadi aku mimpi berkaitan dengan 'team building'. Dalam acara akhir sebelum aku terjaga, kami berada di sebuah stadium kolam renang yang terbuka tak berbumbung. Tapi kolam renang itu tak dalam. Airnya separas peha. Dan keruh kerana dasarnya adalah tanah liat, seperti sawah.

Beberapa keping duit syiling dicampakkan ke dalam kolam dan kami diminta untuk mencarinya. Biasalah....ada yang betul2 ikut arahan dan mencarinya. Yang lain lebih kepada bermain sesama sendiri... termasuklah aku.

Apa aku buat?

Aku apungkan badan secara meniarap. Kemudian aku bayangkan tubuh aku jadi ringan. Perlahan2 tubuh aku terapung di udara. Dalam ketinggian 15 kaki, aku berhenti. Aku gunakan kekuatan fikiran dan imaginasi untuk bawa aku terbang di sekitar stadium mini itu sambil memanggil2 kawan2 yang di bawah.

Selepas itu, aku diminta untuk ajarkan cara untuk terbang. Sebenarnya bukan susah. Ia seperti mencari imej 3D di dalam gambar 2D. Mulanya payah tapi bila mata dah 'tuned', imej 3D yang tersembunyi akan mudah difokus.

Tapi terbang itu banyak menggunakan tenaga. Mungkin itu sebabnya pagi ini aku mengantuk dan lesu. Hanya lelaki super yang mampu terbang jauh...

.

2 comments:

cinta said...

Nasib air kolam tu tak hijau. Kalau tak lg penat kau nk terbang kat rio.

Nizam.Ariff said...

Cinta.
Sakit mata wooo...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com