Thursday, October 1, 2009

Hari ini bulan menyepi

.


Maafi aku, wahai semua rakan-rakan!
Aku kurang tenteram hari ini... mungkin untuk beberapa hari lagi...

Tapi, tak perlulah aku nukilkan kenapa. Aku tak mahu tenaga negatif dari perasaan kurang tenteram ini berpindah kepada semua.


Aku letakkan lagu ini. Biarlah melodi ini mewakili aku dalam meluahkan perasaan...

Hayati liriknya... biarpun tak releven dgn aku, tapi bagus untuk menghayati melodinya.








Nightwish - Sleeping Sun
(nyanyian Tarja Turunen)
Aku kasi code gitar, aku guna key-Dm



Dm
The sun is sleeping quietly
--------------------------- F
Once upon a century


Wistful oceans calm and red
------------------------------- ---Dm
Ardent caresses laid to rest

For my dreams I hold my life
--------------------------------------Bb
For wishes I behold my nights
--------------------Gm
A truth at the end of time
-------------------Dm
Losing faith makes a crime


Dm---------------------------Bb----------F
I wish for this night-time to last for a life-time
------Gm-----------Dm---------Bb------------F
The darkness around me - shores of a solar sea
Dm---------------------Bb------------C
Oh how I wish to go down with the sun

F
Sleeping

C
Weeping

------Dm
With you


Sorrow has a human heart
From my God it will depart
I'd sail before a thousand moons
Never finding where to go
Two hundred twenty-two days of light
Will be desired by a knight
A moment for the poet's play
Until there's nothing left to say

I wish for this night-time to last for a life-time
The darkness around me - shores of a solar sea
Oh how I wish to go down with the sun
Sleeping
Weeping
With you


(Tukar chorus key dari Dm kepada Fm, anjak 4 fret ke belakang)

I wish for this night-time to last for a life-time

The darkness around me - shores of a solar sea
Oh how I wish to go down with the sun
Sleeping
Weeping
With you









.

13 comments:

kakpah said...

kadang-kadang kita perlukan masa untuk menyendiri.
layanlah blues ko tu..

Nizam.Ariff said...

Kakpah,
Malam tadi aku ulang-layan berpuluh-puluh kali. Aku rasa kalau genap 1000 kali, mau bunuh diri kut... hehehe

Insyirah said...

Ada ok ka? Nak kami transfer tenaga positif kepada kamu pula? Hikkss.. :)

tasikmerah said...

bila kamu sedih...















aku sedih juga :(

Nizam.Ariff said...

Insyirah,
Mungkin aku perlukan tenaga positif kamu tu.. hehehe


TM,
Aku jangkit dari ko ni kut.. hahhaa

cat said...

Kekadang menyendiri lagi menambah gelisah dan sedih..
Cekalkan hati. Everything will be right side up again. :) Just hang in there.

kucingorengemok said...

ayo.

Nizam.Ariff said...

Cat,
Thanks... there's some changes in my life that i have to adjust somehow my lifestyle.. worse or better??? I don't know... time tells...


KOG,
Tu je kata-kata motivasi ko? hahaha

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

ni kod gitar ka?....

ashley said...

Memalam jemaat ko layan bunyi itu je NIZAM?
issshhh..padan cam nak bunuh diri!!
.
.
.
.
kesiannnnnnnnnnn..
(cam kejam jer statement aku!)

Nizam.Ariff said...

Cikgooden,
Yup, cuba la main sikit...


Ashley,
Wuih... kejammmmm nyeeeee.... isk isk isk...

cat said...

pernah berada kat tahap tu.
when there are changes in your life, everything turns upside down.
Yang pasti, bila lama menyendiri, lagi macam2 benda -ve akan bermain di fikiran. sometimes it helps to share it with a good friend..
take care

Nizam.Ariff said...

Cat,
Thanks 4 the advise...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com