Friday, February 24, 2012

Tepat Jam 12 malam ni...

.


Budak bertuah ini punya birthday...






Dia diberikan pilihan untuk makan malam. Sama ada Western, Chinese atau Japanese. Kalau Western, dia boleh pilih makan steak atau ayam golek pakcik Kenny. Kalau Chinese, dia boleh makan itik panggang atau apa-apa saja. Kalau Japanese, dia boleh makan shushi yang berpusing-pusing tanpa henti.


Dia tanya balik, Japanese dan Western, mana yang lebih murah. Aku jawab, Japanese. Kemudian, dia pilih Japanese. Lagi pun, lebih sihat. Ah! Dia memahami situasi aku ekonomi sekarang.


Tapi, bertimbun piring-piring shushi, ada 17 piring semuanya. 2 piring adalah kulit ikan salmon di goreng. Tak juga ekonominya...





.

8 comments:

SM said...

ekonomi pada saiz hidangan la bro, bukan pada poket!

Wanpetunjuk said...

Alahaiiii....sampai 17 piring!

Aku said...

SM,
kakaka...


Wan,
kongsi bertiga.... kira ok la tu... hahaha

tasekM said...

satu hidangan mmg murah.
tapi nak kena mkn banyak baru kenyang.
aku syak lg mahal dr western tu...



hepi befday ariff.


.

cheqna said...

hahahahaha
hambik....ekonomi sangat....=)
pepun happy birthday ariff =)

Aku said...

TM,
kalau aku tak gelojoh, mungkin aku makan sikit je kut. lepas 1 jam baru nasi jepun tu kembang .. nah ko.. perut rasa macam ada ikan buntal 3 ekor... hahaha...





cheqna,
dia prg memang pandai memanipulasi nafsu makan.... hahaha

sepa said...

nak tanya. gambo yg dlm frem tuh, Datuk LAT yg lukis ka.? len kali ko jumpa Datuk LAT, sampaikan salam aku.

*hepi birthday junior. :)

Aku said...

Sepa,
bukan. itu artis yang dekat masjid putra tu...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com