Thursday, December 20, 2012

I had a dream...

.

" I had a dream... "


Hasri tiba-tiba berkata dari kandang tertuduh di sebuah mahkamah tanpa-nama. Semua mata tertumpu kepada Hasri yang sedari tadi tertunduk layu di kandang tertuduh. Hampir lemas juga tuan hakim menunggu perkataan terakhir yang Hasri mahu ucapkan sebelum mahkamah memberikan hukuman di atas kesalahan trafiknya yang dirakamkam melalui kamera AES.


"... that one day, makcik-makcik and pakcik-pakcik yang tinggal dekat simpang, dekat jalan lurus ngam untuk pecut pacak, akan pasang kamera DSLR..." 


Hadirin terus menunggu.


"... and they will SELL THE PHOTOS of road offenders to AES operator for some money."


Makcik Wok yang turut sama mendengar perbicaraaan itu tiba-tiba terlihat mentol kuning menyala-nyala di atas kepala-kepala hadirin.





.

17 comments:

smbotak said...

satu revolusi yang tercetus dari dalam kandang tertuduh. law enforcement by a people's power... (pesara kerajaan boleh buat part time ni)

Lady Windsor said...

ceitttt! anticlimax sungguh!

Nizam.Ariff said...

SM,
jom cetuskan satu revolusi.... semmua rakyat menjadi agen penguatkuasaan... hahaha



LW,
Hahaha.... ko ingat Hasri kena hukuman tembak sampai berkecai kepala lutut ke apa nih?

fifie said...

Kau dah buat cerita seram kepada lawak. hahaha.

tasekM said...

aku nk join mak cik wok.

Lady Windsor said...

eh tak la...aku imagine lain jadinya..

Nizam.Ariff said...

fifie,
sekali-sekala ubah perasa...



TM,
ye la.. ko dah ada DSLR dan lense samprot...



LW,
hah...? ko imagine klimaks2 ek?

Embun Melati said...

AES oh AES..

sepa said...

cayala Hasri.
Hasri ini orngnya kreatif, innovative dan sensitive...!!!

kepada makcikmakcik dan pakcikpakcik, uang BERIM lima ratus itu, gunakanla untuk beli kumira...!!! hehehe

Nizam.Ariff said...

Embun Melati,
Hahaha.. saja suka-suka kacau orang buat kerja...



Sepa,
Hasri ada kasyaf kut... ye ke Sepa? hahaha

Lady Windsor said...

ntah lupa dah apa aku imagine..

Nizam.Ariff said...

LW,
jawapan ko yang ini memang antiklimaks.... hahaha

ASH said...

hahaha.....best gak kan?

Nizam.Ariff said...

Ash,
idea kak... idea tuuuu...

ASH said...

aku selalu berdamping ngan kumera...
selalu gak nangkap gambor orang speeding...tapi malangnya takder bukti had kelajuan...hehe
.
.
.
.
camaner nak buat duit?

Aya Yus said...

mak cik wok paling dahsyat sekali.. boleh nampak mentol2 tu sumer.. hebat sunggoh!

Nizam.Ariff said...

Aya Yus,
Makcik Wok bukan calang2 orang...
dia berpandangan jauh ke depan... hahaha

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com