.
Kali terakhir aku makan semasa aku kecil.
Lagenda telur ini telah diwar²kan oleh kawan
baru-baru ini. Jadi aku cari...
Pagi ini aku berjumpa. Tapi tak pasti cara nak
memasaknya. Kawan kata jangan digoreng, nanti
meletup. Ok...masak kari atau gulai lemak.
Tapi baunya amat.....uwekkk..!
Ada yang bau ikan...ada yang berbau hancing!
Bau ammonianya kuat. Sudah busuk agaknya.
Jadi, mana yang berbau ammonia tu dibuang.
Atau....memang itulah baunya???
.
4 comments:
ikan pun saya x berapa nak kenal..inikan pulak telur nya :-)
biasa mak rietta dlu bli yang masih dalam kantung,direbus atau dikukus dahuku sebelum msak....baw mmg hanyir....
kalau hanyir tak lalu la nak makan.
eeuuu
Ewan.
Haha.
HJ.
Ok...lenkali aku buat
Rap.
Iye...tutup hidung...telan je
Post a Comment