Wednesday, July 15, 2009

Kalau dah 2 kali tu melampau namanya

.

Khamis lepas, masa training di MAS Academy, adik-adik pramugari tengah konvo. Aku kontrol macho bila lalu depan dia orang. Entah macam mana, aku perasan zip seluar aku terbuka. Aku pergi tandas nak betulkan tapi aku sedar zip dah 'de-rail'. Tak boleh buat apa-apa lagi. Jadi, aku terpaksa jalan kepit.

Jumaat lepas, masa training di MAS Academy (final day), ada final presentation (lihat entry sebelum-sebelum ini). Masa aku dok sedap beri presentation, ada satu dua mata tenung aku semacam je. Bila habis, baru aku perasan, seluar aku yang itu juga zip dia dah kopak! Jadi, aku jalan kepit jugak. Langkah kecik-kecik, macam orang pompuan dalam pantang baru lepas beranak!

Kalau sekali berlaku, kira anggap kebetulan. Tapi kalau dah dua kali berlaku berturut-turut dan seluar pun lain-lain, nak kira macam mana ni?


'Kalau ye pun 'tension', jangan biarkan ketegangan itu kat bawah. Bawak naik ke ataslah sikit' kawan aku kata.






.

16 comments:

ashley said...

Aku cadangkan ku DELETE saja entry ni.. MEMANG berganda MELAMPAUNYA!

xiiinam said...

Baru tengok bakal pramugari....dah lupa semuanya bro....isk! isk!

Nizam.Ariff said...

Ashley,
Aku rasa tu akibatnya kalau percaya sangat kat mesin basuh. Kalau masukkan seluar dengan zip terbukak, kena pulas dengan mesin basuh, habis tanggal gigi-gigi zip tu. Itu teori aku la...


CkLah,
Tak de kena mengena dgn pramugari, memang zip tu dah derail sikit tapi pakai jugak sebab suka pakai seluar tu. Tapi, hari kedua tu yang tak sangka tu... cis!

addyaholix said...

kali ni memang kau melampau bang. sekali kira ok la. tapi kalau dah masuk sampai 2 kali memang dah dikira melampau-lampau sangat dah ni. kot ya pon nak tunjuk jantan, depan mama sudah lah bang. depan pramugari apa kes ni?

buat malu ko ni bang. haha!

addyaholix said...

'Kalau ye pun 'tension', jangan biarkan ketegangan itu kat bawah. Bawak naik ke ataslah sikit' kawan aku kata.

aku faham ikut usia aku yang dah cecah lebih 18 tahun ni bang. memang pengaruh buruk ko ni bang nizam. ko rosakkan fikiran anak-anak muda macam aku. haha!

addyaholix said...

perasan tak aku akan letak "haha!" di setiap akhir ayat aku? untuk buat ko tahu yang aku sedang bergelak ketawa. takut ko kecik hati dengan bahasa kasar aku bang. tapi aku masih hormat orang tua macam ko bang. ok kan? haha!

see. aku letak jugak kan atas tuh? haha!

aaa tengok. haha!

SHIMI said...

hA..HA..HA...
Gua tak boleh bayangkan lu jalan kepit2.
Aww.....

addyaholix said...

aku lupa komen bab jalan kepit-kepit sampai la SHIMI komen kat atas ni.

cantik gila kau bang. haha!

Insyirah said...

Haiihhh. Tu saja yang saya mampu komen. :-|

Nizam.Ariff said...

Addy,Addy & Addy,
Mana la tau dia nak jem masa tu. Lagi pun, aku rasa pramugari tu tak perasan sebab dia orang di latih untuk memandang muka orang, bukan pandang bahagian lain badan hahaha.
Tapi aku cuak juga sebab seluar aku hitam dan kemeja aku putih, bertali leher pulak tu. kontras tu... hahaha

Shimi,
Auuuuwww!
Gua kepit tumit silang pangkah lagi... hahaha

Addy,
Aku rasa dah macam pramugara kat situ, kalau lah badan aku susut sikit... susut sikit je, tak perlu banyak... hehehe

Insyirah,
Jadikan ini satu iktibar.
Dah kawen nanti, pastikan zip seluar suami terjaga dengan rapinya, bukan sekadar jaga apa yang disebalik zip tu ja... hahaha
Astaghfirullah... sori dik. Eh, tapi itu bukan ke ada hadisnya?

AZANI said...

Nizam.A:apa khabar?jenguk sat...

zip kau pun derail macam aku ya?aku dah serik pakai zip, pakai button...tapi itulah pulak, kalau emergency, terkelamkabutlah ...

Nizam.Ariff said...

Azani,
Hahaha... kamu memang lelaki yang memahami masalah lelaki berseluar.
Kalau emergency tak sempat bukak butang, hulur ikut celah-celah butang je.. . HAHAHHAA

addyaholix said...

ya ya kalau kurus sikit ko dah macam pramugara. aku pecaya bang. aku tahu ko tak pernah tipu. serious aku percaya bang!

"Kalau emergency tak sempat bukak butang, hulur ikut celah-celah butang je.. . "
muat ke bang? muahahahahahahaha!

lucah gila ko bang. sian si insyirah kalau baca.

Nizam.Ariff said...

Addy,
Muat tak muat belakang kira, janji teknik! Hahaha
Insyirah tak baca ni, dia tutup mata...

tasikmerah said...

muahahaha... tempurung mana? tempurung...?

azani, sila kasik pinjam. hahaha...

:p

Nizam.Ariff said...

TM,
Weeiii... ini masalah dunia lelaki la..

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com