Thursday, March 25, 2010

Saman menyaman... jalan pintas untuk kaya

.


Kalaulah aku saman lift ini atas sikap diskriminasi, agak-agak aku boleh menang tak?




Bayangkan,

Had maksima 20 orang atau 1350 kg.

Puaratanya, cuma 67.5 kg setiap orang.

Mana ada dalam dunia ni lelaki macho dan hensem macam aku berat cuma 67.5 kg?

Mana cukup kental ototnya, mana cukup 'six-pad' kalau lelaki setinggi 181cm tetapi cuma seberat 67.5 kg?

Tak logik langsung!




.

8 comments:

xiiinam said...

Sri Kandi perkasa macam ckLah pun....dengan ketinggian 5 kaki 5 inci, tak mungkin hanya 70 KG...hi..hi..

kakpah said...

Aku ada pak sedara, eh.. pak sedara husband aku. Kira pak sedara aku gaklah kan.
Nama dia wak Saman. Gelaran wak tu bukan sebab dia orang jawa tapi kawin dengan orang jawa.

Haha.. sentiasa saman. tapi tak kaya2 pun!!!!!!

kakpah said...

haha... cklah pun ada sini.

kakpah said...

cklah.. oo cklah.. sama time kita masuk rumah nizam ni.
Nizam.. takkan takde kopi.

xiiinam said...

Ya kakPah...sehari dua ni, hilang ghairah ckLah untuk berblog. Hanya memilih-milih mereka yang dirasakan dekat saja....



......kaPah saya kunjungi difacebook ajelah...sebab kakPah satu-satunya blogger yg saya add di fb....

Nizam.Ariff said...

Cklah,
Tu la... aku rasa engineer yang design menatang tu tak sensitif orang-orang yang 'besar' macam aku ni... hahaha


Kakpah,
Bapak mertua aku nama ayahnya Bujang. Sentiasalah dia digelar anak bujang... hahaha

Kakpah & Cklah,
Kakpah, Kopi tak siap lagi, musang belum berak lagi hahaha( kopi musang antara kopi termahal dan enak di dunia, musang makan buah kopi lepas tu berak, lepas tu kita kutip dan basuh biji kopi tu, buat air...)

Cklah, aku pun kadang2 rasa macam tu jugak. Tapi aku berpandangan, tiada komitmen dalam berblog. Jadi, ikutlah rasa kita je, cikgu... jangan stress...

tasekM said...

kejap. 181cm tu tak terhantuk pintu lif ke...?

he he.

peace bro! peace!


.

Nizam.Ariff said...

TM,
Peace.. TM, peace...

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com