Friday, February 4, 2011

Ini kali yang kedua... kecut perut weh...

Ini kali kedua. Tak serik-serik lagi.

Kerap kali juga perkara-perkara yang biasa-biasa selalu aku terlepas pandang.

Lebih-lebih lagi kalau perkara tu memang semedang ada di depan mata. Benda itulah yang selalu terlepas pandang.

Ini kali kedua. Kali pertama adalah tahun lepas.

Bila dah sampai ke kampung, dah jalan-jalan pusing keliling barulah perasan yang Road Tax baru belum tampal pada cermin depan. Tarikh luput kertas Road Tax lama 28 Jan. Dah dekat seminggu ni...

Alih-alih, barulah nak rasa kecut perut bawa kereta. Mulalah mata asyik terbayangkan road block.

Takkan nak patah balik semata-mata nak tampal Road Tax baru... jauh tu.



Pengajaran:

Lepas ambik Road Tax terus tampal pada cermin. Jangan gatal nak tunggu esok lusa tulat...





.

3 comments:

ckLah@xiiinam said...

Sekarang juga nak lapor ke JPJ.



Mereka kata, mereka akan hantar satu trak ke kampung hang...tungguuuuu!

Aku said...

Cklah,
Menyorok...

ashley said...

Aku rasa roadtax tu memang tak diperbaharui lagi...kalau tidak sure dah tampal!
hehe

Papan Iklan

Papan Iklan
Homestay. Klik Imej

Join

BlogMalaysia.com